RUKOMETAŠI U MEĐIMURJU

Kauboji na dvoboje sa Slovačkom i Mađarskom kreću iz Sv. Martina na Muri

Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se danas u Zagrebu. Nakon konferencije za medije na kojoj je predstavljen novi stručni storžer i kratkog druženja s novinarirma, odnosno PCR testiranja, reprezentacija je produžila put do Sv. Martina na Muri gdje će boravatiti sljedećih pet dana. Reprezentaciju naime, ovaj tjedan čekaju tri susreta EHF EURO Cupa. U srijedu i četvrtak protiv Slovačke u Varaždinu, u subotu pak, protiv Mađarske u Veszpremu.

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i korona, zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu. Luka Cindrić je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavila je korona. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 igrača.

Inače, uoči okupljanja reprezentacije na iznimno dobro posjećenoj konferenciji za medije, uz izbornika Hrvoja Horvata predstavljena su i dva nova člana stručnog stožera. Oni su pomoćnik izbornika, velikan i jedan od najboljih igrača rukometa u povijesti, naša legenda Ivano Balić i trener vratara Ninoslav Pavelić.

Popis igrača za susrete sa Slovačkom i Mađarskom:

 1. IVAN PEŠIĆ – MC MESHKOV BREST
 2. MORENO CAR – RK NEXE
 3. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ CO
 4. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
 5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 6. KARLO GODEC – RK DUBRAVA
 7. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
 8. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
 9. FRAN MILETA – RK NEXE
 10. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
 11. TOMISLAV KUŠAN – HC EUROFARM PELISTER
 12. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
 13. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
 14. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
 15. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
 16. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
 17. IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF
 18. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
 19. MATEO MARAŠ – HC EUROFARM PELISTER

Prvi susret sa Slovačkom igra se u srijedu 28. travnja u 19:00 sati u Areni Varaždin, a u tom susretu je Slovačka službeno domaćin. Podsjećamo, to je trebao biti susret 1. kola EHF EURO Cupa, ali je u posljednji trenutak otkazan zbog lockdowna u Slovačkoj. Drugi susret na rasporedu je u četvrtak 29. travnja u 18:00 sati, također u Areni Varaždin. I konačno, u subotu 1. svibnja, Hrvatsku će u Veszprem Areni dočekati Mađarska. Taj susret počinje u 14.10 sati.

Najnovije vijesti

Pročitajte više