NOVA AVANTURA ZA MLADE RENDŽERE

Kamp za mlade čuvare prirode na Matulovom gruntu

Čuvari prirode imaju svoj dan – Svjetski dan rendžera. Obilježava se 31. srpnja u spomen na sve rendžere koji su stradali obavljajući svoje dužnosti. Slave se rendžeri i njihov posao zaštite svjetske prirodne i kulturne baštine

U subotu, 31. srpnja Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode obilježit će Svjetski dan rendžera organizacijom kampa za mlade čuvare prirode.

Kamp će se održati na Matulovom gruntu u Frkanovcu. Početak kampa je u 16 sati i planirano vrijeme trajanja je do 21 sat. Na kampu sudjeluju djeca od 7 do 12 godina, sudionici ljetnih radionica provedenih u Međimurskoj prirodi. Djeca će moći istraživati prirodu u okolici Matulovog grunta uz raznolik pribor za istraživače.U aktivnosti su uključeni i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Čakovec koji će organizirati vježbe za djecu (zipline, prva pomoć u prirodi).

Posebno svečano će biti u 19 sati kada će biti upriličena dodjela nagrada najboljim Mladim čuvarima prirode u 2021. godini. Nakon toga slijedi druženje uz bograč i logorsku vatru.

Najnovije vijesti

Pročitajte više