1. MEMORIJALNI TURNIR "ŽELJKO HUNJADI-ŽAC"

Stolnotenisači Svete Marije u znak sjećanja na Željka Hunjadija

Autor: Dino Mustač, tajnik STK Sveta Marija Foto/Video: Članovi STK Sveta Marija
- Advertisement -

Stolnoteniski klub Sveta Marija u subotu, 24.09.2022. organizirao je 1. MEMORIJALNI TURNIR “ŽELJKO HUNJADI-ŽAC” u čast nažalost prerano preminulom dugogodišnjem dopredsjendiku i jednom od osnivača Kluba.

Turnir je bio zamišljen da se mogu natjecati članovi Kluba te žitelji Općine Svete Marije, dok su iz kluba najavili da postoji mogućnost da će se od sljedeće godine Turnir podići na jednu višu razinu.

Prije službenog početka turnira, rukovodstvo Kluba odradilo je ždrijeb kako bi se ukupno 18 prijavljenih igrača raspodjelilo po skupinama.

Turnir je započeo minutom šutnje, a zatim se predsjednik Marinko Dadasović – Riki obratio s par riječi, koliko je mogao, no emocije su bile prejake. Isto tako pozdravila nas je i gđa Gordana Hunjadi, Željkova supruga te dugogodišnja tajnica i također jedna od osnivačica Kluba.

Nakon službenog dijela, natjecanje je polako krenulo. Dok su dečki igrali, članice Kluba: Matilda Dadasović, Mirjana Frančić i Blaženka Mustač  bile su vrijedne te su pripremile fino jelo. Naime, u loncu su skuhale fine kobasice, a usput su zasukale rukave te zamijesile i ispekle slasne lepinje (langoše).

Nakon mečeva u skupinama, odigrano je četvrtfinale, a zatim i polufinale. U polufinalnim mečevima Ivan Mustač  bio je bolji od Nebojše Novaka (3:2), a Antun Mustač plasirao se u finale pobjedom protiv Damira Kosa (3:0). U borbi za treće mjesto svetomarski zet, Nebojša Novak s 3:0 bio je bolji od Damira Kosa. Posljednji meč na turniru bio je jako napet, baš kako finale treba i biti. Antun Mustač teškom mukom svladao je Ivana Mustača rezultatom 3:2 te je tako postao prvi osvajač ovog turnira.

Za tri najuspješnija igrača klub je pripremio pehare, gđa Gordana Hunjadi poklonila je tri Svetomarske čipke koja ona sama izrađuje, a od anonimnog sponzora dobili smo također vrijedne nagrade. Ovim putem se još jedamput zahvaljujemo na poklonima.

Pred kraj turnira pridružila se i načelnica Općine, gđa Đurđica Slamek koja je na dodjeli nagrada pohvalila naš rad te organizaciju ovog turnira te zaželjela da se isti dugo održava kako bi na taj način svake godine odali počast Željku i da na taj način njegovo ime dugo živi.

Nagrade najboljima podijelili su predsjednik kluba, gđa Gordana te načelnica. A interesantno je bilo što su i male nagrade dobili najstariji sudionik turnira g. Ivan Kanižaj te najmlađi sudionik Dominik Čanaki.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati?

Kako bi bolje odgovorila na potrebe tržišta rada i...

FOTO Vrijedne ‘Palovčanke’ ukrasile centar mjesta

Blagdani su sve bliže, a vrijedne članice Udruge žena...

Sutra bodrite ‘Vatrene’ u gradskom parku u Murskom Središću

Grad Mursko Središće u svom će gradskom parku, odnosno...