PRVI NAČELNIČKI INTERVJU BOJANE PETRIĆ

Javni istupi uvijek će mi biti prilika za promoviranje mojih vrijednih sumještana

Jedna od najmlađih načelnica na području Međimurske županije, a općenito i diljem Lijepe naše, je 29-godišnja Bojana Petrić iz Donjeg Vidovca. Prije tri godine je završila FOI u Varaždinu-smjer Primjena informacijske tehnologije u poslovanju.

Prošle je nedjelje, na lokalnim izborima u Općini Donji Vidovec, premoćno nadmašila dosadašnjeg načelnika Josipa Matulina. Osvojila je 307 glasova birača, odnosno 68,83%. Uvjerljivu većinu, sa 64,26%, ostvarila je i u Općinskom vijeću predvodeći koaliciju NL Matije Posavca, HSLS-a i HNS-a.

Unatoč svojoj dobi, Bojana je uvijek težila novim izazovima, pa stoga i ne čudi što je hrabro odlučila kandidirati se za ovu zahtjevnu dužnost u službi svojih sumještana. Kao što brojke govore, oni su joj iskazali veliko povjerenje, jer, kao i u svakoj manjoj sredini, tako i ovdje svatko o svakome sve zna sve, pa ne čudi što su sumještani prepoznali njezine vrline. Kada smo je zamolili za prvi kraći načelnički intervju rekla je kako joj je drago što ga može dati upravo za naš portal te najavila da će uvijek biti dostupna za svako pitanje kada god to zatreba.

-Ovakvi istupi su prigoda da u svakoj prilici moju malu sredinu prikažem široj javnosti, jer su moji vrijedni sumještani to i zavrijedili. Kandidirala sam se za načelnicu jer želim pokušati omogućiti bolji i ljepši život mojim sumještanima. Svjesna sam da ponekad samo želja nije dovoljna, ali sam u obavljanje ove dužnosti spremna uložiti sve svoje znanje i energiju te uz podršku iskusnijih kolega, posebice političara kalibra Matije Posavca i Josipa Griveca, kao i drugih s naše koalicijske liste, vjerujem da se mogu nositi sa svim izazovima. Najvažnija mi je sama komunikacija s mještanima i susjednim općinama, jer sam stekla dojam kako je to u mandatu mog prethodnika najviše „falilo”, istaknula je mlada načelnica

O projektima koji su u tijeku, poput gradnje Dječjeg vrtića, kanalizacije i asfaltiranja ulica, te nastavka gradnje Interpretacijskog centra “Dravski zlatari” reći će nešto više nakon primopredaje, kada dobije točan uvid u financijsko stanje Općine Donji Vidovec.

-Znam da neće biti lako, no pored sebe imam dobre, iskusne i pametne ljude koji vole Donji Vidovec i spremni su pomoći, završila je puna optimizma.

Najnovije vijesti

Pročitajte više