IAKO SE OBNOVA DUGO ČEKALA – ISPLATILO SE!

Ivica Perhoč: Nova tržnica ponos grada Čakovca!

Nova, kompletno rekonstruirana, čakovečka tržnica radi punom parom. Gotovo svi stolovi su popunjeni, a još se rade konačni rasporedi. Popunjene su i kućice u kojima se prodaje meso i mesne prerađevine, mlijeko i mlječne prerađevine, kao i drugi osjetljivi prehrambeni proizvodi.

Danas, u petak, 7. svibnja 2021. godine, upriličeno je i službeno otvorenje tržnice. U nazočnosti svojih zamjenika Maria Medveda i Zorana Vidovića, prvi se novinarima obrati gradonačelnik Stjepan Kovač:

– Dugo su trajale pripreme za uređenje nove tržnice, jer je bilo nekoliko prijedloga: da se sagradi negdje drugdje ili da se ova kompletno obnovi. Krajem prošle godine konačno smo se odlučili za ovu soluciju i sredinom prosinca započeli su radovi kompletne obnove, od instalacije, poda i stolova do rasvjete i modernog krova. To je zapravo nova tržnica. U ovoj fazi koštala je oko 5,4 milijuna kuna. U drugoj će se fazi izgraditi trg s fontanom, zelene površine, klupe i parkirni prostor za prodavače, a na terasi koja nadvisuje tržnicu uredit će se prostor za odmor i u budućnosti postaviti ugostiteljski lokal s prilagođenom ponudom za goste tržnice. Bit će to mjesto kupovine kvalitetnih i zdravih domaćih proizvoda, ali i druženja i odmora – kazao je Kovač.

Svoje zadovoljstvo otvorenjem nove tržnice nije krio ni Ivica Perhoč, direktor Čakoma, pod čijom ingerencijom tržnica posluje:

– Sada će se znatno olakšati posao zaposlenicima na tržnici, a najviše prodavačima i kupcima. Neće raditi pod otvorenim nebom i neće cupkati u kaljužama koje su se često stvarale kad bi padala kiša. Bit će to i mjesto obiteljskog posjeta, mjesto za kupnju, za kavicu, mjesto za odmor i za razgovor. Mislim da je ovakva tržnica sada ponos grada Čakovca – rekao je Perhoč.

To su nam potvrdili i brojni prodavači i kupci s kojima smo bezbrižno razgovarali pod modernim krovovima, dok je vani padala kiša.

Najnovije vijesti

Pročitajte više