"SAT ZA PLANET ZEMLJU"

I ove godine Grad Čakovec se pridružuje globalnom događaju za spas našeg planeta

WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, i ove godine organizira akciju  „Sat za planet Zemlju“.
Kao i prijašnjih godina, akciji će se pridružiti i Grad Čakovec, i to u subotu, 27. ožujka, kada će se u 20:30 sati na jedan sat isključiti rasvjeta na nekoliko lokacija u gradu.
     Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti – svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.
     Planetarnoj akciji virtualno se mogu pridružiti i građani na Zoom događaju čiji je moto “Pokreni se za planet”, a koji će se također održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati.

   Što se samog Čakovca tiče, rasvjeta će se kompletno ugasiti na 4 lokacije: na Sjevernoj obilaznici, Industrijskoj zoni „Istok“ , u Perivoju Zrinskih te u samom središtu, odnosno pješačkoj zoni Grada.

Najnovije vijesti

Pročitajte više