POPLAVA I NEVRIJEME NAPRAVILI SU VELIKE ŠTETE

Grad M. Središće će sudjelovati u troškovima uređenja javne infrastrukture u Općini Narda!

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

Građane u mađarskom dijelu Gradišća prvo je u subotu zadesila poplava, a onda u nedjelju olujno nevrijeme, te su tako mnoge kuće nakon što su bile poplavljene ostale i bez krovova. Štete su izuzetno velike jer je uz to uništeno i dosta infrastructure, u naselju te će trebati puno zahvata na njoj, u vidu čišćenja naselja od mulja, čišćenja odvodnih kanala, blata, porušenih drveća, zbrinjavanja otpada i popravka uništenih cesta.

Riječ je o Općini Narda s kojom je Grad Mursko Središće pobratimljen, a danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak sa suradnicima otišao na lice mjesta gdje ih je dočekala načelnica Glavanics Krisztina, te se uvjerio u razmjere šteta koje su zadesile domaćinstva i samu infrastrukturu naselja. Ono što je najvažnije je da nije bilo stradalih, a štete će se popraviti.

Privatna imovina je uglavnom osigurana te će se ljudi iz toga naplatiti, a Grad će sudjelovati u troškovima uređenja javne infrastrukture i u tu svrhu će Općini Narda uplatiti 5.000,00 eura sa željom da se život što prije vrati u normalu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

Slika za poklon Svetoj Margareti zaštitnici mjesta

Danas već afirmirani samouki 54- godišnji  slikar Zoran Horvat Art ...

BIG JUMP 2024 Na kupalištu u Svetoj Mariji skačite i vi za rijeku Dravu!

Na kupalištu u Svetoj Mariji danas, 14. srpnja 2024....