ŠTO IH JE NASMIJALO?

Fotografija koja je “naslutila” današnje zajedništvo

Teško je reći što je ovako nasmijalo društvo na ovoj fotografiji staroj četiri godine. Nastala je 27.travnja 2017. godine, nakon otvaranja multifunkcionalne tržnice u Svetoj Mariji. Tada su ondašnje čelnice Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek i Marija Frančić, koje su u to vrijeme bile na dužnostima načelnice i predsjednice Općinskog vijeća, pozvale na kavu međimurskog župana Matiju Posavca, a druženje je, kako je i red, blagoslovio ondašnji omiljeni mjesni župnik vlč. Pavao Markač. Dobro raspoloženje, vidljivo i na fotografiji, kao da je najavilo buduću suradnju do koje je došlo na ovim lokalnim izborima, iako je tada to teško bilo pretpostaviti.

U politici je, međutim, pravilo da jedino mijena stalna jest. Tako je Matija Posavec, u međuvremenu, osnovao svoju nezavisnu listu na kojoj su se našle i obje spomenute dame, bivše HSS-ovke. Đurđica Slamek bila je kandidatkinja za načelnicu i prva na listi, dok se Marija Frančić našla na petom mjestu. Rezultati su dobro poznati. Matija Posavec izbore za župana dobio je sa 64,61%, Đurđicu Slamek za načelnicu je podržalo 71,77% birača, dok je lista osvojila uvjerljivu većinu sa 62,61% glasova.

Ukoliko još nije, sigurni smo da će ovih dana pasti nova zajednička kavica, vjerujemo u jednako dobrom raspoloženju, na kojoj će se, međutim, posve ozbiljno raspravljati o daljnjim planovima razvoja Općine Sveta Marija. Kako bi se ekipa našla u istom sastavu bilo bi dobro pozvati i vlč. Markača koji se, u međuvremenu, umirovio.

Najnovije vijesti

Pročitajte više