'PJESMA LIJEČI I RADUJE!'

FOTO/VIDEO Svečanim koncertom proslavljena 10. godišnjica Pjevačkog zbora Grada Preloga

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Mateja Balent
- Advertisement -

U nedjelju, 19. studenoga 2023. godine u Domu kulture u Prelogu održan je svečani koncert povodom jubilarne, 10. godišnjice Pjevačkog zbora Grada Preloga.

Uz prekrasne izvedbe poznatih pjesama Pjevačkog zbora Grada Preloga, kao što su „Nega sonca nit meseca“, „Dok sam snočka išla dimo“„O, Happy Day“, „Moj lipi anđele“ ili „Volim i postojim“, program su svojim nastupima uveličali i Pjevački zbor udruge umirovljenika Prelog uz pratnju Tamburaškog sastava „Miris čempresa“, Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog te Filip Hozjak i Rafaela Čanžar.

– Svojom pjesmom, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u osnivanju i stvaranju našeg zbora. Puno je entuzijasta bilo utkano u njegovo nastajanje i njegov život – od onih kod kojih se rodila ideja da se osnuje gradski zbor, Grada koji je tu ideju prihvatio i podržao i pjevačica koje tu ideju i danas provode u djelo. Zahvaljujemo svim solistima i korepetitorima koji su nam pomagali i koji nam pomažu, kroz ovih 10 godina, da naše pjevanje bude što kvalitetnije i ljepše – rekla je predsjednica Pjevačkog zbora Grada Preloga Anica Trstenjak, dodavši:

Hvala i svim udrugama koje su se odazvale na naš poziv i s nama, vama, donosile pjesmu i radost.  Zahvaljujemo i našim supružnicima i našim obiteljima koje nas podržavaju u našem radu. Puno je vremena i odricanja utkano u život zbora. Bez njihove podrške ne bismo mogle ustrajati 10 godina. Hvala i vama svima koji dolazite na naše koncerte. Vaša nazočnost daje smisao našem trudu i našem pjevanju. Pjesma je ona koja povezuje, pjesma liječi i raduje. Pozivamo vas da nam se pridružite u pjevanju. Velika hvala i svim donatorima koji su nam, svojim prilogom, pomogli u realizaciji ovog koncerta. Hvala medijima koji nas prate i promoviraju. Veliko hvala i Željku koji svojom spontanošću i jednostavnošću vodi naše koncerte i radi mnoge tehničke pripreme prije koncerta. Naravno, velika hvala sadašnjim pjevačicama, s posebnim naglaskom na djevojke iz naše srednje škole koje ostaju na probama nakon nastave. One uveliko pridonose kvaliteti naše pjesme.

Anica Trstenjak je pozvala i sve zainteresirane djevojke i žene da im se pridruže:

– I na kraju, želja mi je da naš zbor i dalje živi i raste. Zato pozivam sve bivše pjevačice, ali i sve nove koje žele pjesmom obogatiti svoj život da nam se pridruže!

Anica Trstenjak uručila je i zahvalnice Gradu Prelogu, koji ih je uvijek u ovih 10 godina podržavao i pomagao nam u svim našim projektima, kao i svim voditeljicama koje su vodile zbog u proteklih 10 godina. Zahvalnice su primili: gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, inicijatorica i prva stručna voditeljica prof. Ljubica Crnčec; prof. Tena Glavak, koja je od samih početaka bila desna ruka gđi. Ljubici Crnčec; prof. Tihana Novak, koja je uskakala kao zamjena Ljubice Crnčec; prof. Jasmina Malek Križanec, koja je stručno vodila zbor dvije godine; sadašnja voditeljica zbora prof. Martina Jakšić Rodiger  te dr. Lidiji Vidović Zvonar, prva predsjednica zbora pod čijim je vodstvom Pjevački zbor Grada Preloga ostvario mnoge zapažene rezultate.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek čestitao je Pjevačkom zboru Grada Preloga na 10. godišnjici uspješnog rada i divnih glazbenih nastupa te im je u znak zahvale uručio sliku. Slavlje se nastavilo u Gradskoj kavani Lovac, uz slavljeničku tortu i želja za još mnogo lijepih godina djelovanja ovom uspješnom zboru.

Više o Pjevačkom zboru Grada Preloga pročitajte ovdje.


- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Sveti Nikola posjetio mališane iz Dječjeg vrtića ‘Srčeko’ u Vratišincu

Tradicionalno svake godine Savjet mladih Općine Vratišinec organizira posjet...

FOTO U Čakovcu predstavljene prednosti kozmetike Jane Iredale

U četvrtak je u čakovečkom hotelu Castellum predstavljena kozmetika...