EKIPA KOJA VOLI PJESMU I DRUŽENJE

FOTO Pjevački zbor Grada Preloga slavi 10. rođendan uz veliki koncert!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Grad Prelog/Studio Vipro, arhiva
- Advertisement -

Sjajan Pjevački zbor Grada Preloga danas čini 27 djevojaka i žena u dobi od 17 godina (srednjoškolke) do 70 i nešto godina (profesorica Marija Novak) iz Preloga, Cirkovljana, Draškovca, Hemuševca, Čehovca, Donjeg Kraljevca, Sv. Jurja u Trnju, Čakovca… Želja im je okupiti članice iz svih naselja Grada Preloga.

Njihova predsjednica je Anica Trstenjak, inače vjeroučiteljica odnosno magistrica religiozne pedagogije i kulture, a stručna voditeljica Martina Jakšić Rodiger. Povodom njihove 10. godišnjice, koju će proslaviti velikom koncertom u Domu kulture Grada Preloga u nedjelju, 19. studenoga 2023. godine u 17 sati, posjetili smo ih na probi koju imaju svake srijede u centru Preloga.

Čelnice zbora – Martina Jakšić Rodiger i Anica Trstenjak

– Pjevački zbor Grada Preloga osnovan je 2013. godine na inicijativu više žena, posebno profesorice Ljubice Crnčec i profesorice Tene Glavak. U početku je brojio 35 članica, a danas ih ima 27. Prva i dugogodišnja predsjednica zbora bila je dr. Lidija Vidović Zvonar, koja je u zboru od samog početka do danas – rekla je Anica Trstenjak, koja je predsjednica Pjevačkog zbora Grada Preloga protekle dvije godine.

Lidija Vidović Zvonar

Osvrnula se i na aktivnost zbora, koje su bile intenzivne svih ovih deset godina, osim u razdoblju od dvije godine (2021.-2022.) za vrijeme korone, kad je i sve stalo.

Pjevački zbor Grada Preloga

– Sudjelujemo u svim događanjima Grada Preloga, kao što su Sajam cvijeća, Dan Grada Preloga, Božićni koncert u crkvi i dr. Prošle godine organizirale smo i Adventski koncert u Prelogu. Tradicionalno organiziramo i koncert „ Prelog svojim ženama“ povodom Međunarodnog dana žena.

No, osim nastupa u Međimurju, zbor se može pohvaliti i svojim nastupima u zagrebačkoj katedrali povodom Međimurskog proštenja te gostovanjem na koncertima u inozemstvu – Nagykanyzsi, Lendavi i božićnom koncertu sopranistice Marije Vidović u Beču.

– Osvojile smo i srebrnu i dvije brončane plakete na međunarodnom natjecanju zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ u Tuhlju – dodala je Anica i naglasila kako je važna karika u ovoj pjevačkoj ekipi, uz naravno svaku pjevačicu, i stručna voditeljica zbora Martina Jakšić Rodiger.

Martina nas svojim elanom i pozitivnošću podiže i daje nam energiju! – istaknula je Anica i dodala:

– Zahvaljujemo Gradu Prelogu i svima koji su nas podržali i podržavaju nas i koji su pomogli da se ovaj zbor osnuje. Jako sam ponosna na ovaj zbor, a želja nam je da on zaživi i privuče nove članice, pa pozivamo entuzijastične djevojke i žene, ljubiteljice glazbe, bivše pjevačice ili one koje to žele postati, da nam se pridruže! Ne bojte se, sve smo mi samo amaterke koje volimo pjesmu i druženje! A pjesma povezuje, liječi i raduje!

Pjevački zbor Grada Preloga

Dodala je kako članice zbora zahvaljuju i svojim obiteljima koje ih podržavaju u radu, jer život zbora zahtjeva puno odricanja i vremena

Uz Pjevački zbor Grada Preloga, na velikom koncertu 19. studenoga, koji predstavlja i uvod u „Adventsku čarolija u Prelogu“ u prosincu, nastupit će i Filip Hozjak, Nadia Bistrović i Sohrab Kashef, Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog te Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog uz Tamburaški sastav Udruge umirovljenika Prelog „Miris čempresa“. Uživajte!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Proteklog vikedna u Međimurju se vjenčalo čak 13 parova! Pogledajte koji?

Proteklog tjedna na području Međimurja rođeno je samo 6 beba:...

Vrhunske priredbe uz najbolja međimurska vina!

Kao i svake godine dosad tako i ove manifestacija Ljeto...

FOTO Nenad Jambrović: Slama za pikača mora biti pokošena ručno 

Tijekom vikenda, Udruga Pikač iz Selnice gostovala je u Pucuncima u Sloveniji sudjelujući...