POBIJEDILE 'BEBE' MNK-A KLUB 75

FOTO/VIDEO Ovogodišnji ‘Fašenk’ u Kotoribi zadivio maštovitim kostimima!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Općina Kotoriba
- Advertisement -

U nedjelju, 11. veljače 2024. godine, u Kotoribi se održao tradicionalni kotoripski „Fašenk“. Započeo je povorkom maškara uz pratnju limene glazbe od Stolnoteniske dvorane do tržnice, gdje su preuzimanjem ključeva od načelnika Općine Kotoriba Darija Friščića maškare zauzela vlast u općini Kotoriba.

Program je vodio Vrabec – Alen Fuš, koji je pozvao sve skupine maškara da se predstave na bini mini nastupima. Ove godine sve su maske bile originalne i vidi se da je u njih uloženo puno truda! U maskiranju su sudjelovale općinske udruge i klubovi te školarci.

Mažoretkinje Kotoribe bile su „farma“ s pilićima, krava i svinjama, KUD Kotoriba „vlakić smrti“, Društvo žena Kotoriba „snježni oblaci“, DVD Kotoriba „vrtni patuljci“, MK Rolling fish „pirati“, SRD Žužička „agro mafija“ s traktorom i kolinjem na prikolici, MNK Klub 75 „mama, bebe i roda“ (baby boom), MNK Mura „gusari koji traže sponzora“ te učenici 6. razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba „pop corn“.

Iako su svakako sve maskare zaslužile nagrade, trebalo je izabrati četiri najbolje. Nakon predstavljanja, predstavnici svake skupine maškara davali od 1 do 3 bodova za tri po svom mišljenju najbolje maske. Vrabec je zbrojio bodove i proglašeni su pobjednici.

1. mjesto i nagradu od 150 eura osvojile su „bebe“ MNK-a Klub 75, koje su oduševile publiku preformansom tulećih beba s pokakanim pelenama na bini. Bila je tu i mama koja ih je dojila, lizaljke, zvečke, kolica, kao i roda, koja ih je donijela.

Pobjedničke maske

2. mjesto i nagradu od 100 eura osvojili su školarci 6. razreda „pop corn“, koji su pod vodstvom svojih razrednica Barbare Salaj Zlatar i Romine Volar napravili odlične kostime kokica od kartonskih kutija i pur pjene. 3. mjesto i nagradu od 70 eura osvojili su „vrtni patuljici“ DVD-a Kotoriba svojim odlčnim, maštovitim kostimima, a 4. mjesto i nagradu od 50 eura SRD Žužička s „agro mafijom“ i kolinjem.

Nagrade najboljim maskama uručio je načelnik Friščić. Svi su se počastili i finim krafnama od marmelade i čokolade, a ni ovaj „Fašenk“ nije prošao bez tradicionalnog paljenja nestašnog Fašenka.

Paljenje Fašneka

Odlične kostime, povorku i atmosferu pogledajte u videima i velikoj fotogaleriji!

A kako je jučer bilo na “Dječjem kotoripskom fašenku“, pogledajte ovdje.


- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još