UZBUDLJIVA VJEŽBA SPAŠAVANJA

FOTO/VIDEO HGSS i vatrogasci spasili više djece i unesrećenog učitelja iz OŠ Podturen!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

U četvrtak, 22. rujna 2022. godine, iz ‘potresa i požara koji su zadesili Osnovnu školu Podturen’ Hrvatska gorska služba spašavanja i vatrogasci ugasili izvukli su nekoliko djece te ‘unesrećenog učitelja’ te im pružili potrebnu pomoć.

Riječ je samo o scenariju „Vježbe evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Podturen” pod logom „Potres 2022.“, koja se održala s ciljem praktične provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole Podturen i spašavanja učenika i zaposlenika u slučaju mogućeg potresa i požara.

Tema vježbe bila je gašenje požara, evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade izazvanog potresom te požara u Osnovnoj školi Podturen. Na vježbi je pokazano i kako se pronalaze unesrećeni uz pomoć psa te izvlače ranjenici i pruža im se prva pomoć, posebno na oduševljenje djece s obzirom na to da je glavna zvijezda vježbe bio njihov omiljeni učitelj Krešo Balog, kojeg je u ruševinama pronašao pas border coli, te su ga članovi HGSS-a spuštali sa školske zgrade na sajli.

U uzbudljivoj vježbi u trajanju od oko sat vremena, sudjelovalo je deset pripadnika HGSS-a, 15 pripadnika DVD-a s područja općine Podturen (Sivica i Novakovec), pripadnici Hitne službe iz Murskog Središća, pripadnici PU međimurske – Policijske postaje Mursko Središće, djelatnici Crvenog križa i dr.

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom križu, hitnoj pomoći i svim službama koje su predstavile svoj rad koji nam je svima potreban u hitnim slučajevima. Zahvaljujem i pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislavu Sökeu i Emiliju Habulinu iz tvrtke Defensor iz Varaždina na sudjelovanju i pomoći – rekao je načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

U ime ravnateljice škole Marijane Cerovec prisutnima se obratila povjerenica Zaštite na radu OŠ Podturen Lea Valkaj, koja je rekla:

– Zahvaljujemo se svim stručnim službama i načelniku. Ovo nam puno znači i važno je organizirati svake godine barem jednu ovakvu vježbu, zlu ne trebalo!

Pogledajte kako je bilo u našoj velikoj fotogaleriji i videima!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...