OVI NE ZNAJU STATI!!

FOTO/VIDEO Bilo je to doista “Od zajtreka do večerje”, besplatno, ali prekrasno!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Ovo što se u nedjjelju cijeli dan događalo u šumici nedaleko Poleva u Strahonincu, nikad dosad u tom kraju nije zabilježeno.

Iako su bile pomalo “sa strane”, Poleve  su konačno izbile u prvi plan. I to kakav! Svi stanovnici Strahoninca, pa i oni drugi, nakon nedjelnje svete mise i glasanja za EU parlament, pozvani su na cjelodnevno druženje i gurmanski dan pod nazivom “Od zajtreka do večernje”! Tako je i bilo.

Tijekom dana više stotina građana došlo je na Poleve, najelo se i okrijepilo, a najviše je bilo onih koji su i ostali do večere.

-Nakon prigovora da se na Polevama ništa ne organizira, nego samo u središnjem dijelu mjesta, prihvatili smo njihovu inicijativu da po prvi puta provedemo cjelodnevni susret Strahoninčara u šumici, odmah kraj Poleva. Općina je pokrila troškove jela i pića, a na terenu su sve odradili Polevčari na čelu s mesarskim obrtnikom Ivicom Vidovićem iz OPG-a Vidović. Vidjeli ste i sami da je sve odrađeno vrhunski – kazao nam je načelnik Općine Franjo Lehkec.

Već od 9 sati krenule su kobasice, jaja, hrenovke, pa ćevapi, pljeskavice, roštiljke i onda redom vratina, carsko meso, kare… Ispečen je i popriličan odojak, a u međuvremenu je bračni par ugostitelja iz strahoninske “Kamelije”, Ivanka i Miljenko Ban, skuhao vrhunsku pretepenu juhu od kobasica. A onda je sve opet išlo od početka. A jelo i piće bilo je besplatno!

Organizirano je i potezanje užeta, a onda je počela glazba i pjesma, koju je na harmonici predvodio načelnik Franjo Lehkec.

Bilo je to doista prekrasno druženje, a dgovoren je i novi termin u rujnu iduće godine.

Čestitamo na ideji i trudu!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još