SVESTRANE I SPOSOBNE

FOTO U Sivici se sastale ‘misice’! Uživale i gostile se mesnom platom!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Udruga žena Sivica
- Advertisement -

Miss Vrtne ulice, Miss Čakovečke ulice, Miss Cvjetne ulice, Miss Poljske ulice, Miss Sportske ulice, Miss Kratke ulice, Miss Mirogojske ulice i Miss Glavne ulice… to su bile žene iz Udruge žena Sivica na nedavnom 21. Podturenskom fašniku. Izrazito svestrane i vrlo aktivne članice ove udruge, svakako se znaju zabavljati, a čine važan dio zajednice.

Udruga žena Sivica na Podturenskom fašniku

„Misice“ su 27. siječnja ove godine, pod vodstvom predsjednice Jasne Kovač, održale i svoju godišnju skupštinu, na kojoj su zaključile da, iako ih nema puno, i u 2022. godini bile su angažirane na svim područjima: sviranje tambura, pjevanje, ples, gluma, izrada ručnih radova, održavanje priredbi, održavanje naselja Sivice (dio općine Podturen) u cvijeću, izrade adventskog vijenca, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima te na raznim smotrama i dr.

Članica udruge Nada Škvorc, tajnica Spomenka Lesar i predsjednica Jasna Kovač

Na samom početku 2023. godine tako su sudjelovale i na maškarama na Podturenskom fašniku, gdje svake godine imaju nove maske, a ove godine bile su misice ulica Sivice. Samouvjerene, svestrane i, naravno, zgodne, pokazale su da se, osim što pomažu i sudjeluju u raznim aktivnostima Sivice i šire, znaju i odlično zabavljati! Jer, zabava nam svima treba!

Na kraju skupštine, članice Udruge žena Sivica počastile su i sebe i goste, među kojima je bio i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, na malom domjenku, na kojem nije izostala ni bogata mesna plata.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još