MLADI TEHNIČARI OSNOVNE ŠKOLE DOMAŠINEC

FOTO Oni ne miruju ni kada su na ljetnim praznicima

Autor: OŠ Domašinec Foto/Video: OŠ Domašinec
- Advertisement -

Nastavna godina polako se zahuktava, no učenici kluba Mladih Tehničara OŠ Domašinec nisu mirovali ni kada su mogli odmarati za vrijeme ljetnih praznika. Oni su dolazili u školu i za vrijeme ljetnog odmora.

Početkom kolovoza izrađivali su trofeje za najbolje trkače utrke Murščak, natjecanje u trčanju koje se svake godine organizira u Općini Domašinec, obnovili su i zidove dječje garderobe za prvašiće u Područnoj školi Turčišće. Mladi tehničari obnovili su i igrala te ukrasne lonce za cvijeće ispred Područne škole Dekanovec, a sudjelovali su i u nastajanju vanjske učionice ispred škole u Domašincu što je dio projekta u kojem sudjeluju cijele godine.

Kada ih pitate jel im je teško doći u školu pod praznicima svi kažu da im nikad nije teško jer je uvijek zabavno te jer rade zanimljive stvari. A njihova učiteljica Tehničke kulture Renata Martinec ponosno ističe da su Mladi tehničari predivni učenici, marljivi i pristojni mladi ljudi na koje roditelji moraju biti ponosni. Oni već sad imaju znanja u različitim područjima tehnike toliko da bez problema mogu samostalno popraviti, obnoviti ili izraditi neku jednostavnu tehničku tvorevinu.

Cilj učenja Tehničke kulture i Kluba Mladih tehničara upravo i je to, usaditi učenicima želju za stvaranjem, recikliranjem, obnavljanjem ili održavanjem tvorevine jer samo tako mogu biti spremni za izazove u svakodnevnom životu. Ovim putem svi zajedno želimo zahvaliti našoj ravnateljici Martini Kivač što nam daje podršku u tome, a posebno hvala Općini Domašinec i načelniku Mariju Tomašeku što podržava želje učenika i omugućava nam realizaciju naših projekata.

U nastavku pogledajte što su radili pod ljetnim praznicima Mladi tehničari OŠ Domašinec: Julia Lisjak, Tija Klara Filipović, Florijan Tomašek, Mateja Kovač, Helena Perhoč, Tina Horvat, Dorotea Jambrošić i Dora Kovač.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još