MAMA, 2 BAKE, 3 PRABAKE, 2 ĆUKUNBAKE

FOTO Mala Nika Vitez potomak je čak 5 živućih generacija žena!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: privatna arhiva
- Advertisement -

Nika Vitez, 3-mjesečna beba koja je u nedjelju, 11. prosinca 2022. godine u Crkvi sv. Martina u Podturnu imala svoje krštenje, a zatim i krstitke u restoranu Kneja u Malom Mihaljevcu, sretnica je iz velike obitelji s fokusom na pet generacija danas živućih žena. Nika je novi potomak u ovom gotovo stoljetnom obiteljskom krugu žena.

Nika ima mladu mamu Martu Jalšovec (23), čiji su roditelji iz Podturna i Turčišća, zatim dvije bake: s tatine strane Ljubicu Vitez (53) iz Gojanca pokraj Varaždina i s mamine strane zaista mladu baku Milenu Jalšovec (41) iz Podturna, tri prabake: Vericu Jalšovec (64) iz Turčišća, Mariju Mikac (60) iz Podturna i Jovanku Mikulaj (61) iz Malog Mihaljevca te dvije ćukunbake: Francu Pehardu (82) i Ljubicu Hranilović (87) iz Podturna.

Nika i mama Marta

BAKA S 41

– Sve su ove žene rano rodile. Moja prabaka Ljubica Hranilović rodila je Vericu s 23 godine, a Verica mog tatu Marina s 18. Moja prabaka Franca rodila je moju baku Mariju s 22 godine, Marija je rodila moju mamu Milenu s 18, a ja Niku s 23 godine. Tako da je moja mama postala baka već s 41 – rekla je Nikina mama Marta, odakle i objašnjenje kako je moguće da se okupilo čak pet generacija žena.

– Drago mi je i da sam tako mlada mama jer imam puno strpljenja za bebicu. Osjećam se odlično, a Nika je odlično podnijela ovaj događaj. Prespavala je gotovo cijelu misu na krštenju i put do restorana – dodala je Marta.

Nika s ćukunbakom Ljubicom Hranilović

NAJBOLJE SE SPAVA U PODTURNU

U ovakvoj situaciji Marti zaista ne nedostaje ni baka-servis. Priznala je i kako se sve bake, prabake i ćukunbake vole brinuti za malenu Niku, a činjenica je da najbolje spava kod svoje ćukubake France Peharde u Podturnu.

– Nekoliko mjeseci prije nego što sam zatrudnjela, nažalost umrla je moja prabaka Dragica Jalšovec iz Turčišća. Vele da kad jedan član obitelji ode, dođe drugi i tako je i bilo – kaže Marta.

Nika s ćukunbakom Francom Pehardom

SAVJETA I PODRŠKE MARTI NE NEDOSTAJE

Danas je zahvalna što ima ovako veliku podršku mnogobrojnih ženskih članova obitelji, koje uvijek može pitati za savjet i one će joj ga rado i dati.

Marta danas stanuje s partnerom Jasminom Vitezom u Gojancu pokraj Varaždina u kući na katu iznad njegovih roditelja, pa joj u pomoć najbliže može uskočiti svekrva, odnosno Nikina baka Ljubica Vitez, ali ipak, u stalnom je kontaktu i sa svim ostalim članovima ove velike obitelji.

– Nedostaje mi Međimurje, ipak je tamo moj dom i obitelj, no nisu tako daleko i uvijek ih mažemo posjetiti – kaže Marta.

Maloj Niki i njezinoj velikoj obitelji Medjimurski.hr želi da joj život donese puno, puno sreće, zdravlja, ljubavi i veselja!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još