CHEFOV OBED

Faširanci i pire

800g mljevene svinjetine
sol, papar
2 x kajzerica
1dcl mlijeka
2 x režanj češnjaka
pola pušleka peršina
60g parmezana
750g krumpira
150g maslaca
3dcl mlijeka
1x muškatni oraščić

Mljevenu svinjetinu posoliti i popapriti. Sitno nasjeckati peršin i češnjak pa dodati u smjesu. Sa kajzerice nožem odstraniti koru, mekani unutarnji dio narezati na kockice pa namočiti u mlijeko. Dobivenu smjesu kruha i mlijeka dodati u smjesu mesa pa sve zajedno izmijesiti i formirati dva faširanca. Faširanci se prže na umjereno jakoj vatri u poludubokom ulju pa se na pola puta okrenu. Krumpir za pire oguliti, narezati na kockice pa staviti kuhati u hladnu posoljenu vodu. Dobro je tijekom kuhanja skidati škrob koji se diže na površinu jer će kasnije pire biti manje lijepljiv. Krumpir skuhati do raspadanja, dobro ocijediti pa dodati nutra sol i papar, maslac na kockice i naribati malo muškatnog oraščića. Dobro ga izraditi tiskalicom za pire. Ako želimo lijep, gladak pire ga pasiramo kroz cijedilo.

Najnovije vijesti

Pročitajte više