PJEVAČKI ZBOR „JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI“ ČAKOVEC

Dvije zlatne medalje na međunarodnom online natjecanju u Bijeljini

– Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” Čakovec proteklog je vikenda sudjelovao na 20. Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini, koje su se ovog puta zbog epidemiološke situacije održale u online formi – rekao nam je Dean Buvač, tajnik zbora, a potom nam pojasnio:

– U međunarodnoj konkurenciji u kojoj je nastupilo 50 zborova iz Slovenije, Poljske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zboraši su se natjecali u 7 kategorija. Pjevačice i pjevači „Slavenskog“ natjecali su se u dvije kategorije. U folklornom izričaju osvojili su 96 ,od mogućih 100 bodova, dok su u kategoriji mješovitih zborova ocijenjeni s 97 bodova. Stručno povjerenstvo nastupe je ocjenjivalo na osnovu video snimki koje je svaki zbor morao poslati a sve u skladu zadanih propozicija koje su se odnosile na izbor skladbi. Zbor je na ovom natjecanju nastupio i 2018. godine kada je sa osvojena 3 zlata bio najuspješniji zbor natjecanja – završio je ponosno.

„U ovo vrijeme pandemije kada je amaterskim zborovima još uvijek zabranjeno održavanje proba, ove nagrade predstavljaju veliki poticaj i nadamo se što brži povratak zborova na pozornice diljem Hrvatske i svijeta. Zbor Josip Štolcer Slavenski prošle je godine proslavio 45 rođendan bez slavljeničkog koncerta, ali nam je želja da što prije okupimo sve naše pjevače i na pravi glazbeni način proslavimo našu obljetnicu. Ovim zlatnim plaketama pjevačice i pjevači „Slavenskog“ i njihova dirigentica Senka Bašek Šamec još jednom su na dostojan način prezentirali naš Grad Čakovec i Međimursku županiju”, poručuju naši ponosni zboraši.

Najnovije vijesti

Pročitajte više