SUSRET S POVODOM

DRAŽEN ŠULJ: Vatrogasac i političar koji uspješno „gasi“ na dva kolosijeka

Na posljednjoj sjednici OV-a Svete Marije dojmio nas se oproštajni govor predsjednika vijeća 48-godišnjeg Dražena Šulja. Široj javnosti poznat je po svom angažmanu u vatrogastvu Hrvatske, a s vremenom postaje prepoznatljiv i u političkoj sferi djelovanja.

Kada ste se angažirali u politici?

-U politiku sam ozbiljnije ušao 2013.godine kao član HSS-a te sam u Općinskom vijeću Svete Marije odradio dva mandata, od toga posljednji kao predsjednik OV-a, rekao je Šulj dodajući kako je sada pred njim i treći vijećnički mandat. Iako je u politiku ušao kao HSS-ovac, sada je jako daleko od te stranke s kojom se, zajedno sa svojim istomišljenicima u općini, nedavno razišao.

S obzirom na šest osvojenih mandata koji je lista osvojila u Općinskom vijeću, postoji li mogućnost da i dalje budete njegov predsjednik?

-Još uvijek je o tome rano govoriti, ali činjenica je da sam na čelu OV stekao znatno političko iskustvo, što je bio i jedan od motiva za ponovnu kandidaturu, oprezan je u procjeni svog budućeg statusa u vijeću Šulj.

Prateći ga iz sjednice u sjednicu, moglo smo se uvjeriti kako brzo stječe manire vrsnog političara. Vješto je balansirao rasprave, pa u završnom govoru nije propustio naglasiti kako ga je veselila „nabrijana“ oporba, ali i njihovi konstruktivni prijedlozi, pa očekuje da oporba i dalje ostane takva.

-Razlog ulaska u stranku nije bio primarno politički, već iskrena ljudska želja da se u Općini zajednički, bez obzira na pripadnost strankama, nešto napravi. Želio sam da se uređenjem i izgradnjom infrastrukture poboljša standard kao preduvjet  za ostanak mladih u općini. Nije mi žao što sam donio takvu odluku, jer smatram da se u proteklom mandatu dosta napravilo, ocijenio je.

Već smo napomenuli da je Dražen Šulj poznati  međimurski vatrogasac, a posebno je radostan što su njegovom stazom humanosti krenula i dva njegova sina.

-U vatrogastvo sam ušao 1985. godine kao član vatrogasnog podmlatka DVD-a Sveta Marija. Danas imam čin počasnog vatrogasnog časnika. Od 1993. godine član sam Upravnog odbora domicilnog društva gdje sam dužnost zapovjednika obavljao od 1993. do 1995.godine kada sam izabran za tajnika. Tu dužnost  obavljam i danas, neprekidno punih 26 godina. Među vatrogasce sam ušao zato što volim pomagati drugima i, kada „računam“, gotovo dvije trećine svoga života proveo sam kao član DVD-a Sveta Marija. Zajedno sa svojim kolegama napravili smo od malog, u ono vrijeme gotovo anonimnog društva, brand koji je poznat ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim državama. Posebno me raduje što je dio mladih, koji su u društvo ušli kao djeca, danas u Upravnom odboru, a neki su već i preuzeli važne funkcije. To je dokaz da smo proteklih godina dobro radili i stvarali budućnost društva, jer zgrade i oprema bez dobrih i aktivnih članova puno ne vrijede, rekao je Šulj.  Nedavno je dobio povjerenje da dužnost tajnika u svom društvu obavlja i slijedećih pet godina, a nakon toga ostati će samo član DVD-a i vrlo rado pomagati mladima da nastave  radom kako bi DVD Sveta Marija imalo budućnost.

Kako Općinu vidite sutra?

-Smatram da u našoj maloj sredini ne bi trebalo voditi nekakvu visoku politiku, već bi svi novoizabrani članovi OV-a i VMO trebali staviti „glave skupa“ i raditi što je moguće bolje kako bi se  unaprijedio život u oba naselja naše općine. Uz manje projekte, najveća mi je želja da se u skoro vrijeme izgradi sportska dvorana i urede ulice nakon izgradnje kanalizacije. Želio bih i dalje u tome sudjelovati, konačno birači su nas na to obvezali, a ako se pobrojano realizira u narednom mandatu bit će mnogo, smatra Šulj.

Stignete li se još ponegdje angažirati?

-Dvije godine bio sam tajnik NK „Mladost“ Sveta Marija i aktivno sudjelovao u izgradnji infrastrukture na nogometnom igralištu za povijesni ulazak u 4.HNL, pri čemu svakako treba istaći i veliku pomoć koju je pružila naša općina, naglašava Šulj.

Najnovije vijesti

Pročitajte više