Damir Micek i Ivan Zrna se nedaju

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Paralelno s izborima za članove predstavničkih tijela u županijama, gradovima i općinama, 16. svibnja će birati i čelni ljudi nižih razina vijeća mjesnih odbora, a u gradovima gradskih kotareva. Na području Grada Čakovca svoja čelništva će birati sva naselja koja teritorijalno pripadaju Gradu, a u samom području naselja Čakovec predstavnici gradskih kotareva Istok, Zapad i Jug.

Gradski kotar Čakovec – Istok zauzima područje istočno od Svetojelenske ceste do HPT-a, uz Dom Hrvatske vojske, istočnom stazom u Perivoju Zrinskih i nadvožnjakom do željezničke pruge te sjeverno od željezničke pruge.

Gradski kotar Čakovec – Jug je na području južno od željezničke pruge, od Kalničke ulice na istok, tako da Kalnička ulica ne ulazi u područje ovog gradskog kotara.

Gradski kotar Čakovec – Zapad je na području zapadno od Kalničke ulice, s time da Kalnička ulica ulazi u područje ovog gradskog kotara, preko nadvožnjaka, istočnom stazom u Perivoju Zrinskih, uz Knjižnicu “Nikola Zrinski” do HP-a, uključujući Svetojelensku cestu od Županijske bolnice prema Šenkovcu .

Gradski kotar ima vijeće gradskog kotara i predsjednika kojeg bira Vijeće iz svog sastava javnim glasovanjem. Članove Vijeća biraju građani s područja gradskog kotara koji imaju biračko pravo, neposredno tajnim glasovanjem na vrijeme od 4 godine. Na postupak izbora primjenjuju se odredbe Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Vijeće ima ukupno 9 članova.

Sada je na čelu Gradskog kotara Istok Ivan Zrna, na Zapadu je predsjednik Damir Micek, a na Jugu Miljenko Zorko.

Damir Micek i Ivan Zrna (na slici s lijeva), koje smo snimili u živom razgovoru o budućnosti grada Čakovca, i za naredni period su kandidati za članove Vijeća u svojim kotarevima.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još