ČLANICE UDRUGE ŽENA ZLATNE RUKE ČAKOVEC PRKOSE PANDEMIJI

Čuvarice tradicije posjetile Muzej Međimurja

Članice Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine ZLATNE RUKE Čakovec kao da ove godine prkose pandemiji.

Početkom studenoga kada su brojke novo zaraženih osoba u jednom danu postale četveroznamenkaste odlučile su napraviti pauzu u sastajanju svakog  četvrtka do vremena kada brojke novo zaraženih padnu ispod tisuću u jednom danu.

Poštujući svoje godine članice se  nisu zatvorile u četiri zida, ni pokrile „staklenim zvonom“ već su nastavile posjećivati galerije, izložbe i muzeje i na taj se način duhovno obogaćivale. Nakon svake posjete imaju temu za razgovor putem telefona. Tako ostaju udružene, održavaju i učvršćuju međusobnu prijateljsku vezu.

Uz sve preporučene mjere zaštite od zaraze u subotu 27. studenoga organizirano su posjetile Muzej Međimurja u Čakovcu i postavljenu izložbu tibeta u izložbenom salonu.

 Stručnim vođenjem kroz prostore Muzeja prisjetile su se svoje mladosti i života Međimuraca u prošlom stoljeću.

Nakon obilaska uputile su se u obližnju slastičarnicu gdje su se dogovorile o narednim aktivnostima Udruge. Dogovorile su raspored dežurstva na ovogodišnjem Adventu u gradu Zrinskih i o manifestaciji Turističke zajednice grada Čakovca Bakini kolači koja će se održati 4. prosinca u našem gradu.

I ovoga puta dokazale su da su čuvarice tradicije i kao takve podržavaju sve radnje koje su usmjerene na očuvanje kulturne baštine Međimurja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više