ZAUVIJEK 'LOVORKE' U SRCU

Članice nekadašnjeg ŽNK-a Lovorke: nekad top nogometašice, danas bedinaju muža i djecu!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, privatna arhiva
- Advertisement -

Početkom 1990-ih pa sve do 2003. godine u Cirkovljanu je bio aktivan uspješan Ženski nogometni klub Lovorke, čije članice su na vrhuncu svoje slave igrale prvu B hrvatsku žensku nogometnu ligu. Vodio ih je trener Petar Horvat.

Lovorke prije dvadesetak godina

Članice, koje su tad bile mlade djevojke, a danas im je prosjek godina 45, ponovno su se okupile u rujnu 2023. godine, 21 godinu nakon svoje zadnje utakmice te su si dale izraditi i privjeske „Lovorke u srcu“, a mnoge od njih došle su i na druženje povodom otvorenja 1. kampa za djevojčice u Sportskom parku Zdenci NK-a Naprijed u Cirkovljanu. Kao podrška malim nogometašicama, stigle su na teren gdje su nekad i same trenirale, rado se prisjećajući svojih nogometnih dana.

Lovorke su se okupile prošle godine nakon 21 godinu od zadnje utakmice

Uz trenera Petra Horvata, okupile su se: Marija Horvat (Petrova supruga), Andrijana Sakal, Jelena Hižman, Valerija Golubić, Andreja Risek, Martina Kivač i Monika Horvat. Kćerkice Valerije Golubić, Monike Horvat i Monike Martinec ujedno su se upisale u nogometni kamp za djevojčice.

Lovorke na otvorenju 1. nogometnog kampa za djevojčice

Za vrijeme dok su Lovorke igrale za hrvatsku ligu, u Međimurju je tad bilo aktivno čak 9 ženskih nogometnih klubova, a među zadnjima koji su opstali bili su klubovi iz Goričana i Malog Mihaljevca te upravo Lovorke.

Lovorke na susretu u rujnu 2023. godine

– Imamo oko 50 osvojenih pehara, igrali smo po Međimurju, Podravini, Zagorju, Mađarskoj… No, s vremenom su se članice razišle, neke su zatrudnjele, neke više nisu imale vremena, nije bilo pomlatka i klub se zatvorio… – prisjeća se trener Petar Horvat.

Većina nekadašnjih Lovorki danas se niti ne bave sportom jer kažu, rade, brinu o kućanstvu, mužu i djeci te nemaju vremena. Nostalgiju za prošlošću i razloge zašto im nedostaje to vrijeme najbolje je opisala jedna od članica, Andrijana Sakal:

Lovorke danas

Tad smo bile u top formi, nit me glava boljela niti kičma. Imala sam i malo dijete, no kad sam bila aktivna u nogometu imala sam puno više energije i sve sam stigla!

Ipak, nekadašnje nogometašice u duši su ipak, kažu, ostale sportašice, a srce im uvijek zatitra pri spomenu na Lovorke. Povremeno ipak zaigraju nogomet na raznim druženjima i nadaju se da će netko otvoriti ženski veteranski nogometni klub.

U svakom slučaju, jednom Lovorke, zauvijek Lovorke, barem u srcu!

Nedavno su si dale napraviti i prigodne privjeske
- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...