ZLATNA SREDINA

Čakovečke odbojkašice solidne u Splitu

Vremenski uvjeti i dalje nisu naklonjeni sportovima na otvorenom, a to posebno vrijedi za odbojku na pijesku. No, bez obzira na vremenske (ne)prilike u kalendaru natjecanja Hrvatskog saveza odbojke na pijesku sve ide prema planu, a prvo značajnije natjecanje u 2021. je bilo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kategoriji do 22 godine. . Domaćin smotre najboljih u odbojci na pijesku 10. i 11. travnja bio je Split, a iz Čakovca put Dalmacije otputovala su dva para Iva Bulović/Ema Frančić i Mirjam Varga/Iva Hranilović. Razlog tako ranog natjecanje je što je Prvenstvo ujedno izlučno natjecanje za Europsko prvenstvu koje će biti održano u Austriji.

Na kraju hladnog travanjskog vikenda mjesto u Austriji izborio je splitski par Bečić/Bečić dok su naša oba para zastala korak do četvrtfinala. Prve su na teren izašle Varga i Hranilović. Prvi dvoboj protiv para Brkičić/Piložota dobivaju s 2:0, iako u prvom setu malo teže od očekivanog. U drugom nastupu pak upisuju poraz 2:0 od para Kovčo/Burilović. Treću prepreku pak uspješno preskaču, s 2:0 su bolje od Kabić/Miloš i time ostaju u turniru.

Naime, dva poraza znače ispadanje s turnira. Četvrti dvoboj će se pokazati posljednjim, iako su Čakovčanke bile vrlo blizu prolaska među najboljih osam. Igračice trenera Ivana Vabeca protiv para Tabak/Lijić imale su 1:1 u setovima i u trećem setu su odlučivale nijanse. Više sreće i spretnosti imale su protivnice koje dobivaju odlučujuću igru s 15:13.

Slično je prošao i drugi par Bulović/Frančić. One su bez poteškoća na startu prvenstva slavile protiv Tabak/Lijić s 2:0. Drugi dvoboj je bio dramatičniji. Nasuprot mreže stajale su Mrkić/Šverko koje nakon nekoliko prekrasnih poteza dobivaju prvu igru sf 23:21. Usprkos želji za poravnanjem i drugi set Čakovčanke gube. Treći dvoboj Bulović/Frančić imale su protiv para Baranović/Žura i suvereno ga dobijaju. Na sljedećoj stepenici ipak zastaju, par Terze/Rašić za nijansu je bolji.

Naše djevojke s dvije pobjede i dva poraza dijele sedmo mjesto od 14 najkvalitetnijih parova Hrvatske U-22. Trener Ivan Vabec pohvalio je igračice za solidan nastup. „Bilo je ovo naše prvo ovogodišnje natjecanje i imali smo hendikep jer smo trenirali možda u najgorim vremenskim uvjetima od svih drugih parova. S dolaskom toplijih dana nadamo se kako ćemo poboljšati igru i biti puno konkurentniji“ poručio je Vabec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više