Čakovečka tržnica u novom ruhu dočekala kupce

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Današnje hladno i polumaglovito jutro sa suncem koje se pojavilo nešto kasnije, privuklo je na obnovljenu gradsku tržnicu znatno više kupaca u odnosu na prethodne subote, kada su neki kupci glede skučenih privremenih prostora izbjegavali kupnju u posebno instaliranom kutku, a nedaleko prijašnje i sadašnje tržnice.

Taj kutak je danas zbunjivao neinformirane, a neki su još uvijek ovdje kupovali, jer su ovdje zaostali prodajni prostori kioska s mesnim prerađevinama. Između prodavača na svojim novim zakupljenim lokacijama, ali i znatiželjnih kupaca koji su došli obaviti svoju prvu kupnju na novoobnovljenoj tržnici koja je sada veća i prostranija, ne dolazi do bliskih mimoilaženja, a konačno se zna s koje strane tezge su kupci, a s koje prodavači.

Kako su prodavači zadovoljni s novim prodajnim lokacijama?

Željko Herman, prodavač na prodajnom mjestu OPG Herman, je bio jedan od pregovarača s vlasnicima tržnice i prodavača u namjeri da svi budu što zadovoljniji lokacijom prodajnih mjesta, jer svaki prodavač želi biti što dostupniji kupcima, a po njegovim riječima nije se moglo baš svima „ići niz dlaku“.

– Uglavnom smo zadovoljni -rekao je. Jedna prodavačica povrća dolazi u Čakovec iz Nedeljanca u Varaždinskoj županiji.

Rekla je kako je nekada ovamo dolazila biciklom pa neka si izračunamo koliko je ovdje.

– Tržnica nas je sve promijenila, no jučer me već malo razočarala. Kada je padala kiša nošena jakim vjetrom padala je po nama radi nekog „čudnog krova“ – rekla je.

– Jučer je bilo isto super – dodala je zadovoljna prodavačica s čakovečkog Juga. Odmah se izjadala na propali MTČ u kojem je radila 25 godina pa je kruh potražila radom, najprije na svojoj zemlji, a potom tržnici…

A kupci ?

– Uopće se ne stječe dojam da na tržnici ima puno ljudi. Lijepo su razmaknuti „pultovi“- komentirao je Čakovčanac Marijan.

I od drugih smo kupaca dobivali pozitivne kritike, a oni upućeniji već su ‘pogledom u zimi’ govoreći da će tada pritužbe kupaca biti veće, jer ima propusta u projektiranju.

– Oh, taj vječiti pesimizam i u startu kritike – rekao je jedan postariji Čakovčanac čuvši naš razgovor s jednim „stručnjakom“ i još je dodao da je to svojstveno nama Hrvatima.

– Pustite tržnici da se „zalaufa“- poručio je.

Ponuda?

Standardna, ničeg ne nedostaje i ovoga je puta bila zasjenjena vizualnim identitetom preuređenog „gradskog trbuha“.

Nova tržnica sastoji se od zelene tržnice, otvorenog natkrivenog partera s 80 klupa duljine 2 metra za prodaju svježeg voća i povrća, od 7 tipskih kontejnera s rashladnim vitrinama za prodaju svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda, od čega 4 kontejnera površine 11,3 m² i 3 kontejnera površine 9,7 m² te od zatvorenog mliječnog dijela tržnice površine 72,6 m², gdje će biti smještena 2 reda rashladnih vitrina, ukupne duljine 15 m². Postavljen je i kontejner, zajedničko spremište od 17,2 m².

Sve je to financirano iz proračuna Grada Čakovca što je PDV-om koštalo 7.354.176, 26 kuna, a bez poreza radovi vrijede 5.833.341,01 kunu. Izvođač radova je Trgovačko društvo Đurkin d.o.o. Čakovec.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još