GENIJALNA UMJETNICA

‘Akvarel’ Čakovčanke Stanke Gjurić u službenoj je selekciji za video pjesmu 2023. godine na festivalu u Francuskoj!

Autor: PoetaFilm, Zagreb Foto/Video: PoetaFilm, Zagreb
- Advertisement -

Hrvatska multimedijalna umjetnica, pjesnikinja i filmašica, naša genijalna Čakovčanka Stanka Gjurić, sa svojom višestruko nagrađivanom video poezijom „Akvarel”, u službenoj je selekciji natječaja za video pjesmu 2023, na festivalu „La Factorie” u Francuskoj. Pozvana je da uz još dvadeset i dvoje pjesnika iz cijelog svijeta, nastupi na tom uglednom pjesničkom događaju koji će se održati u kući poezije, spomenutoj „La Factorie”, u prekrasnom Val de Reuilu.

Kuriozitet vezan uz „La Factorie”, inače prvu kuću poezije u Normandiji, je taj da se ona nalazi u staroj tvornici celuloze, usidrena na usamljenom otoku između Pariza i Rouena. Na tom bajkovitom mjestu događaju se akcije u dijapazonu od kreativnih rezidencija za pjesnike, vođenja izdavačke kuće, do umjetničkih izložbi, kavana-knjižara i biblioteka poezije.

Festival se održava krajem svibnja, a na njemu sudjeluje 23 pozvana pjesnika. U svečani događaj uključena su 4 normanska grada. Osim što će poezija biti prezentirana na pozornici, odvijat će se mnoštvo performansa, projekcija video pjesama, koncerata, i uživati u noćima punim poezije uz sudjelovanje bruxelleskog FiEstivala i Kuće poezije iz Amaya.

Festival će kulminirat će brojnim umjetničkim projektima koje provodi La Factorie. Svečana dodjela nagrada i projekcija najboljih filmova održat će se prilikom samog otvaranja pjesničkog festivala 26 svibnja.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO U Pribislavcu se sudarila dva automobila

Danas, 20. svibnja, oko 7.50 sati, u Pribislavcu se...

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...