Miris najfinijeg kruha neka se širi i vašom kuhinjom

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Sjećate li se kako su nekad kruh radile naše bake? Vjerujemo da se mnogi od vas sigurno sjećaju tog divnog mirisa toplog svježeg kruha koji se širio ne samo kuhinjom, već i cijelom kućom. Napravljen po obiteljskoj recepturi, uvijek je bio nešto posebno i fino, a najteži dio bio je ponekad pričekati da se on ohladi, jer bi svi rado navalili na njega odmah i jeli ga vrućeg (što i nije baš pametno jer mu treba dati vremena da se ohladi).

Ipak, veselje i miris friško ispečenog kruha sada može biti i vaša zdrava svakodnevnica. Tanja Dominić, naša FITBABA, poigrala se zdravim sastojcima i dobila savršenu recepturu kruha koju može pripremiti baš svatko i bilo kada kod svoje kuće. Nas je itekako zainteresirala, a vi provjerite recept i isprobajte što prije!

Tanju zapratite na Instagram profilu @fitbabaofficial i inspirirajte se mnoštvom njezinih recepata i savjeta!


Sastojci:

200 g pirovog brašna
215 g kukuruznog bijelog brašna
190 g integralno pšenično brašno
10 g lanenih sjemenki
20 g suncokretovih sjemenki
5 g maka
10 g soli
11 g kvasa
20 g otopljenog maslaca
6 dc vode

Postupak:

Sve dobro promiješajte, mijesite nekih par minuta i pustite da odstoji nekih sat vremena, to jest da se digne za pola. Ponovo promjesite, stavite u tepsiju u kojoj se peće i ostavi da se digne za pola. Pecite u pećnici na oko 160 stupnjeva, stavite preko kruha papir za pečenje kojeg pred kraj maknete da se fino zapeče.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

U Čakovcu su prikupljene 62 doze krvi – akcije se nastavljaju u ETŠ-u i Prelogu

Nakon uskrsnih blagdana nastavljen je ciklus travanjskih akcija dobrovoljnog...

FOTO Na ‘Večeri Vuzmene komedije’ premijerno izvedena nova dramska parodija ‘Kasting’

Na Vuzmeni ponedjeljak Dramska Diletantska Družina KUD-a "Kaštel" Pribislavec...

Pola milijuna radno sposobnih u Hrvatskoj ne traži posao. Evo zašto

Dok poslodavci muku muče s pronalaskom radnika, zbog čega...