Kakav je plan sanacije cesta u naseljima Grada Preloga?

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, održanoj 30. rujna 2021. godine, govorilo se i o sanaciji cesta u naseljima na području Grada Preloga koje su uništene radovima na kanalizaciji te njihovoj realizaciji. Saznali smo što će biti s ulicom Brestek, te kada će ostale ceste doći na red.

Tom prigodom vijećnik Josip Hižman postavio je pitanje gradonačelniku Grada Preloga Ljubomiru Kolareku:

– Radovi na izgradnji sustava na odvodnji i pročišćavanjanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava u punom su jeku. Krenulo se s asfaltiranjem ulica, a javili su se problemi u vezi dozvoljene širine ceste. Kako će se odvijati sanacija ulica u naselju Cirkovljan, te u okolnim naseljima?

Ulica Brestek će se nanovo sanirati

– U Cirkovljanu je asfalitirana ulica Brestek. Tu je došlo do određenih problema u izvedbi radova. Na intervenciju građana obavijestili smo nadzornog inženjera i ustanovilo se da zbijenost terena nije bila kako treba. Ta će se cesta ponovno sanirati i sa 3,20 produžiti na 4,20 metara širine, a sa strane na pola metara ići će put za pješake – rekao je Ljubomir Kolarek.

U Novoj ulici uredit će se širina ceste od 4 metara + pola metra sa svake strane za put za pješake, Zdenci spadaju pod Županijsku cestu i njihovu sanaciju sufinancira Županija, a cesta prema Hemuševcu će se isto asfaltirati, nakon Zdenaca i Nove ulice.

Na proljeće 2022. gotove Cvjetna i Dravska ulica u Cirkovljanu

– Nadalje, bit će sanirane Cvjetna i Dravska ulica u Cirkovljanu, koje će biti široke 5-metara po izvedbi projekta, jer je tu problem oborinske odvodnje. Kad padne kiša, pola ulice je u naime u vodi jer s jedne strane curi voda od kuća žlijebova, a s druge strane s ceste i to baš nije jednostavno. Radi se projekt i na proljeće 2020. godine trebale bi biti biti gotove Cvjetna i Dravska ulica.

– Nadam se da će radovi započeti i na glavnoj državnoj cesti D20, to je Donja i Gornja ulica u Cirkovljanu – dodao je Kolarek.

Do Nove godine sanacija Ulica A. G. Matoša i Tina Ujevića u Oporovcu

– U Oporovcu nam je želja asfaltirati stazu od igrališta do crkve. U Draškovcu je sanacija sporednih naših ulica pri kraju, završava se i Murska ulica te ostaje za završiti cesta D20, a u Hemuševcu je sve gotovo osim glavne ceste. Tu bismo htjeli asfaltirati Ulicu Antuna Gustava Matoša i Ulicu Tina Ujevića. Plan za to je do Nove Godine, jer izvođači radova škripe.

– Ono što moram naglasiti je da će se napraviti i sanacija svih deponija – istaknuo je na kraju svog odgovora o sanaciji cesta gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Međimurska policija odlučila izaći u susret zaboravnim vozačima

Na području Međimurja trenutačno je gotovo dvije tisuće vozača...

Prepoznavanje palijativnih bolesnika je obveza svih nas

1. Nacionalni dan palijativne skrbi pod motom „Prepoznavanje palijativnih bolesnika...

Župan Međimurske županije proglasio prirodnu nepogodu zbog mraza za grad Mursko Središće i općinu Štrigova

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za grad Mursko...