U prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga održana je, u srijedu 22. svibnja, promocija knjige „Osnove vještine kuhanja“, autorice Anice Naranđa i suautora Krunoslava Tilošanca. Kuharski priručnik Osnove vještine kuhanja koncipiran je tako da će sigurno naći mjesto i na policama mnogih ljudi kojima kuhanje nije zvanje, ali jest strast.
Priručnik je namijenjen osposobljavanju polaznika pri obavljanju jednostavnih poslova u zanimanju kuhar te je tiskan u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Čakovec i Međimurske županije. Recenzenti su vrsni stručnjaci s ovog područja Mario Pavić, Željko Neven Bremec te Tomislav Špiček. Ovo je prvi ovakav priručnik o osnovama kuhanja na području Međimurske županije.
![](https://medjimurski.hr/wp-content/uploads/2024/05/8723_59099_vipro009.jpg)
Kroz predstavljanje knjige vodila je Željka Ivančok Varga, koja je kroz zanimljiv razgovor sa autoricom Anicom Naranđa, upoznala posjetitelje sa motivima nastajanja ovog priručnika, ali i sa cijelim životnim putem autorice. Predstavljanju knjige nazočili su i Mario Zamuda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, ujedno i urednik izdanja, kao i Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga, dok je glazbom predstavljanje upotpunio Krunoslav Lajtman.
Više o knjizi pogledajte u našem članku s promocije knjige u Čakovcu.