Od jučer Međimurje ima 11 novih sommeliera, uglavnom mladih međimurskih vinara. Oni su tijekom ožujka polazili tečaj, koji je organiziran u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Hortus Croatiae i Hrvatskim sommelier klubom, a održavan u restoranu Terbotz u Železnoj Gori.
Jučer, u srijedu, u Terbotzu je održan i završni usmeni i pismeni ispit, koji je obuhvaćao posluživanje i organoleptiku vina.
Stručnu komisiju HSK činili su Jana Koščec, Ivona Vučaj, Darko Lugarić i Mario Meštrović.
Ispit su uspješno položili i stekli naziv sommelier prve razine: Vinko Jakopić, Barbara Tomšić, Antonija Tomšić, Sanja Kovač, Martin Novak, Helena Rajner, Monika Štampar, Miroslav Lisjak, Maja Anušek, Andreja Kocijan i Denis Kunčić.
U planu je da se na jesen krene dalje, na 2.razinu, a u međuvremenu će mladi sommelieri stečeno znanje primjenjivati u svojim vinskim kućama.
Čestitamo!
