TV SHOW 'HELL'S KITCHEN'

Anel Tomašić iz Podturna sa 17 je preživio moždani udar, a danas je strastveni kuhar!

Autor: RTL/HBF Foto/Video: RTL
- Advertisement -

Dvadesetsedmogodišnji Anel Tomašić iz Podturna pridružio se ekipi kuhara u jučerašnjoj epizodi novog TV kuharskog showa „Hell’s Kitchen“ na RTL-u, a progovorio je i o teškom zdravstvenom stanju s kojim se suočio u ranoj mladosti.

Anel se već može pohvaliti i titulom chefa kuhinje, u svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost. Za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan. Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje.

Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati. Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove.

Anel je u show stigao jer želi nova iskustva i dodatno znanje, ali i vidjeti koliko vrijedi. Tijekom svog predstavljanja u epizodi spomenuo je tešku situaciju koja mu je promijenila život, no iz koje je izašao kao pobjednik, spreman na sve izazove i uspjehe. Oko motiva da u showu pokaže ono najviše i najbolje od sebe ne dvoji!

– ‘Htio bih se dokazati prvenstveno sebi, a i htio bih dokazati ljudima koji nisu vjerovali u mene kad sam sa 17 godina imao moždani udar, kad sam bio u jako lošem stanju, kad sam se poslije svega toga vratio, počeo kuhati i raditi ono što volim… Htio bih im pokazati suprotno. Želim, mogu i hoću! To je uvijek moj moto! – odlučno je najavio Anel.

Da itekako može, Anel je pokazao već u prvom zadataku. Chefu Gretiću poslužio je svoje autorsko jelo pod nazivom ”Balada”rolanu junetinu s pancetom i šampinjonima, rolani batak i zabatak s pancetom i ružmarinom te palentu i pire od celera. Uz to, poslužio je slatko-kiseli sos od meda i sherryja.

– Umak je interesantan… Ali dosta je konfuzno, manje je više. Ali začini su tu, tehniku imaš – kazao je zadovoljno Gretić i otvorio mu vrata „Hell’s Kitchena“.

Na kraju dana Anel je pripao crvenom timu. Iako su plavci birali prvi i odabrali Nikolu, crveni su bili i više nego zadovoljni novim kolegom, dodavši kako smatraju da će se savršeno uklopiti među njih jer im djeluje kao pravi timski igrač.

– Opasno mi se sviđa što sam u crvenom timu i jako mi je drago što sam dio njih – koemntirao je Anel sa smiješkom.

Ovaj mladić smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji organizacija, smirenost i spremnost na timski rad, no ponekad zna biti nemaran, a kod kolega u kuhinji ne tolerira lijenost. Po njegovu mišljenju odlike dobrog chefa su red, rad i disciplina. U bližoj budućnosti volio bi živjeti u Londonu te kuhati u fine dining restoranu.

Kako će se novi član crvenih snaći u izazovima koji slijede i hoće li opravdati očekivanja, gledatelji će doznati u novim epizodama ‘Hell’s Kitchena’ već večeras od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i dan ranije na platformi Voyo.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još