Prvi predsjednik Branko Perčić – 29. lipnja 4. Festival žganice

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U Domu kulture u Selnici utemeljena je Udruga ljubitelja žganice ‘Međimurska žganica’ sa sjedištem Trg svetog Marka 5 u Selnici. Okupljeni su za predsjednika izabrali Branka Perčića iz Donjeg Koncovčaka. Izabran je i Upravni odbor u kojem su uz predsjednika Perčića članovi Đuro Bel iz Čakovca, Franjo Vrhar (ujedno i rizničar) iz Donjeg Koncovčaka, Josip Bogdan iz Merhatovca (izabran i za tajnika) i Stjepan Kamenar iz Vučetinca. U Nadzorni odbor izabrani su Juraj Kamenar iz Merhatovca, Ignac Šardi iz Selnice i Stjepan Mesarić iz Murskog Središća.

Donijet je Plan i program rada i aktivnosti u kojima su osnovni zadaci sačiniti Statut udruge te organizirati i održati 4. FICKO-Festival Međimurske žganice koji će biti u utorak, 29. lipnja, s početkom u 17 sati u Domu kulture u Selnici.

Određena je članarina od 120 kuna godišnje po osobi te je predstavljena pjesma pod nazivom ‘Žganica’ kojoj je autor teksta Ignac Šardi, glazbu i aranžman potpisuje Slavko Bregović, a izvođač je Mirko Švenda Žiga, najpopularniji međimurski pjevač. Gosti osnivanja udruge bili su Ervin Vičević općinski načelnik i Stjepan Mikac sedamdesetih godina prošlog vijeka najbolji mladi nogometaš zagrebačkog Dinama i kapetan mlade reprezentacije Jugoslavije.

Nakon službenog dijela degustirano je nekoliko raznih međimurskih žganica, koje su ispekli članovi udruge, a koja su dobile visoke mišljenje o svojoj kakvoći.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Međimurski povratnici iz Švicarske veselo proslavili Prvi maj, kuhar Toni skuhao čak 100 litara graha

Povodom međunarodnog praznika rada, prvog svibnja Društvo Međimuraca Povratnika...

Akcija ‘Katruže za Katružu’ kreće ove subote u Prelogu

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu „Proljeća za Katružu“...

Tribina o zdravlju prigodom Majčinog dana u Muzeju Croata insulanus

Mjesni odbor Prelog poziva na zanimljivu tribinu, u srijedu,...