RECEPT MARKA PALFIJA: Tafelspitz, kuhano povrće i umak od hrena

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Zamolite mesara da vam pripremi 800 g Tafelspitza u komadu (vrh goveđeg buta). Posolite meso obilno 24 sata prije kuhanja i ostavite u frižideru. Sol će ga omekšati i začiniti. Staviti u lonac meso, kosti sa srži, luk, češnjak i papar u zrnu. Preliti hladnom vodom i posoliti. Staviti kuhati pa prvih sat vremena kako se lonac zagrijava obirati nečistoće i masnoću koja se diže na površinu juhe. To će rezultirati čišćim okusom i bistrijom juhom. Nakon cca 2 sata kuhanja na laganoj vatri i laganom vrenju izvaditi meso koje bi sad trebalo biti mekano, ali se ne raspadati. Procijediti juhu kroz cijedilo pa vratiti na vatru i u njoj skuhati krupno narezano povrće. Staviti kuhati prvo krumpir pa celer pa mrkvu pa korabu jer se sve kuha različito vrijeme. Grčki jogurt razraditi pjenjačom pa pomiješati s hrenom. Meso narezati na šnite debljine 1 cm pa servirati u tanjur s kuhanim povrćem, posipati svježe sjeckanim peršinom pa preliti s pola šefice juhe. Servirati umak sa strane. Dobar tek!

SASTOJCI:

800 g tafelspitza
400 g goveđih kosti sa srži
1 x luk
4 x mrkve
pola korijena celera
4 x krumpira
2 x korabe
2 x režnja češnjaka
50 g svježeg peršina
200 g grčkog jogurta
50 g hrena iz staklenke
5 g papar u zrnu
sol

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Električne energije 8. svibnja neće biti u Palinovcu i Strahonincu

Iz HEP-a javljaju da 8. svibnja električne energije neće...

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...