Potpisani ugovori o sufinanciranju rada udruga u Murskom Središću

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Udruge civilnog društva glavni su pokretač društvenog, kulturnog i sportskog života Grada Mursko Središće te su se svojim djelovanjem, aktivnostima i uspjesima profilirale kao jedan od važnijih dionika u razvoju najsjevernijeg grada. Kako bi se im olakšalo poslovanje, provođenje svakodnevnih programa/aktivnosti Grad svake godine raspisuje javni poziv za sufinanciranje projekta/programa/manifestacija udruga. Svaki od projekata je hvale vrijedan, doprinosi promociji grada i usmjeren je ka zadovoljenju potreba građana.

Prema javnom pozivu za udruge je ove godine osiguran iznos od 890 tisuća kuna. U sklopu javnog poziva pozitivno su valorizirana 42 projekta.

Gradonačelnik Dražen Srpak potpisao je ugovore o sufinanciranju s predstavnicima svih udruga. Grad je posljednjih godina značajno povećao sredstva za financiranje rada udruga i da nas nije zadesila pandemija koronavirusa koja sprječava odvijanje manifestacije, izdvajanje za udruge bilo bi i ove godine još veće. Nakon što se u Gradu Mursko Središće završe veliki infrastrukturni projekti, proračun će se još više usmjeriti građanima i financiranju sportskih, kulturnih i ostalih udruga civilnog društva. Osim kroz direktno financiranje i sufinanciranje rada udruga, Grad Mursko Središće surađuje s udrugama i kroz njihovo aktivno uključivanje u projekte financirane iz EU fondova.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još