SUSTAV ZRAČNE POŠTE

ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC: Za razliku od varaždinske, mi smo još prije godinu dana uveli sustav zračne pošte

Prošlog tjedna na sva zvona označena je velika radna pobjeda zaposlenika Opće bolnice Varaždin kako su oni prvi u Hrvatskoj ugradili sustav zračne pošte. Međutim, to nije tako. Iz Županijske bolnice Čakovec odmah su na to reagirali na svom profilu objavili:

‘Danas (1. ožujka) tijekom dana se u medijima i na društvenim mrežama širi vijest da je Opća bolnica Varaždin prva ugradila i pustila u pogon sustav zračne pošte. Drago nam je što i nama prijateljska bolnica uvodi novosti, no moramo demantirati da je OB Varaždin prva u tome, obzirom da takav sustav zračne pošte (plastične tube putem kojih se šalje ‘pošta’ između odjela u bolnici) već godinu dana postoji u našoj bolnici, a o tome smo pravodobno obavijestili javnost. Sustav zračne pošte je u Dnevnoj bolnici ŽB Čakovec pušten u pogon 2020., a učinjene su pripreme na širenju pogona i na cijelu bolnicu – ističe se u priopćenju ŽB Čakovec

Županijska bolnica Čakovec uvodi zračnu poštu!

Prije točno godinu dana obavijest medijima o tome je poslao i Upravni odjel za poslove župana Matije Posavca u kojem, uz ostalo, stoji. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Županijske bolnice Čakovec, Paviljona III (javnosti poznat kao „stara interna“) privode se kraju.

Projekt Rekonstrukcije i opremanja Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije poboljšat će učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici, Odjelu za fizikalnu terapiju, ali i dnevnoj kirurgiji. To znači kako će rekonstruirani i dograđeni objekt Paviljona III. omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete za Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom, Odjel psihijatrije i Psihijatrijsku dnevnu bolnicu koja će biti premještena iz starog bolničkog zdanja izgrađenog davne 1857. godine. Ukupna vrijednost projekta je 64.755.377,70 kn, od čega je 50.000.000 kuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85%) i proračuna RH (15%), a preostali dio od 14.755.377,70 kn financira Međimurska županija.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med.Tomislav Novinščak istaknuo je kako će se novim prostorima osigurati bolji uvjeti za sve liječnike, ali i pacijente koji će dolaziti na fizikalnu terapiju, radnu terapiju u dnevnu bolnicu, ali i za sve stacionarne pacijente.

Ambulante će biti opremljene najsuvremenijim medicinskim uređajima, te će se podići zdravstvena usluga i uvesti nova dijagnostika. Dnevna bolnice biti će površine oko 800 m² dok će se osigurati dodatni prostori za radne terapije, izvaninstitucionalni rad s pacijentima i mnogi preventivni programi.

-Važno je spomenuti kako je naša bolnica po prvi puta izvela zahtjevnu operaciju resekcije aneurizme abdominalne aorte na čemu čestitam sjajnim liječnicima, a uskoro uvodimo i zračnu poštu koja će optimizirati i skratiti postupak komunikacije i prijenosa nalaza.

Župan Matija Posavec zadovoljan je tijekom radova koji se bliže kraju te je istaknuo kako Međimuska županija u zdravstveni sustav ulaže više od 180 milijuna kuna. Samo u proteklih nekoliko godina izgrađen je novi Dom zdravlja, obnovljene ambulante, izgrađen paviljon za radiološku djelatnost, nabavljen uređaj za Magnetsku rezonancu, obnovljen odjel neonatologije, nabavljena brojna oprema za primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Investicijom u rekonstrukciju novog bolničkog Paviljona udvostručeni su dosadašnji kapaciteti.

Primjerice, prostori za fizikalnu terapiju koji koristi veliki broj naših pacijenata biti će na 750 m² površine, dakle dvostruko veći, moderniji i imat će pristupačniji ulaz. Nabavljamo novu i vrijednu medicinsku opremu, stvaramo centre izvrsnosti, uvodimo zračnu poštu, dolazi nam sve veći broj liječnika u Županijsku bolnicu Čakovec, a sve s ciljem bolje i kvalitetnije usluge u zdravstvenoj skrbi našeg Međimurja, stoji u priopćenju koje potpisala tadašnja županova glasnogovornica Morana Kiš.

Eto, tek toliko da se zna!

Najnovije vijesti

Pročitajte više