JOŠ O ODLASKU ĐURĐICE SLAMEK IZ HSS-A

ZORAN VIDOVIĆ: Nisam ja kriv što se igrala vatrom i na kraju – opekla!

To sam i očekivao s obzirom na njeno ponašanje zadnjih tjedana! Rekao nam je na početku razgovora Zoran Vidović, koordinator Hrvatske seljačke stranke za Međimursku županiju kad smo ga zamolili da komentira ostavku i odlazak iz HSS-a Đurđice Slamek, legalno izabrane predsjednice međimurskog HSS-a. Zajedno s njom izašao je i Ivica Kočiš, predsjednik Općinske organizacije HSS-a Svete Marije i, navodno, svi članovi, njih tridesetak.

– I njoj i svima ostalima koji su napustili HSS želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Neće HSS propasti odlaskom nekoliko članova. Nisam ja kriv što je gospođa Slamek “rovarila” protiv predsjednika Kreše Beljaka, pa je on izgubio povjerenje u nju i mene postavio za koordinatora s ovlastima da provedem izbore u Međimurju. Nisam jedini takav županijski koordinator. Ima ih i drugdje u Hrvatskoj. Mogla je javno reći što ima protiv Beljaka i na legalan način ga pokušati smijeniti. Što se tiče odlaska članova, ja o tome nemam nikakvu informaciju. Ni moja stranačka tajnica, koja je iz Svete Marije, nema podataka o napuštanju stranke. Ona osobno kaže da nije napustila HSS. Za druge ne zna.
Da, međimurski HSS je Đurđicu Slamek predložio za kandidatkinju za još jedan načelnički mandat u Općini Sveta Marija, a s obzirom da je napustila stranku, našu podršku više nema. Koliko čujem, ona će najvjerojatnije prijeći u novu stranku koju formira Matija Posavec, ali o tom potom.

I za kraj, nije istina da sam ja odlučio koalirati sa SDP-om. Obavio sam više razgovora, a naše su općinske organizacije odlučile s kim će na izbore. Istina, u Donjem Kraljevcu i Domašincu, gdje mi dajemo načelnika, dobit ćemo podršku SDP-a. U Čakovcu mi dajemo podršku SDP-u, jer sam ja kandidat za zamjenika gradonačelnika. No, u Prelogu je dogovorena koalicija s HDZ-om, a drugdje će biti šaroliko. Đurđici Slamek želim sreću na izborima, a nisam ja kriv što se igrala vatrom i na kraju opekla! – izjavio je za portal medjimurski.hr Zoran Vidović, koordinator Međimurskog HSS-a.

Najnovije vijesti

Pročitajte više