VEĆ DUGI NIZ GODINA

Znate li da iza Donne Vekić stoji čakovečki trener?

Autor: Sportske novosti Foto/Video: Rob Prange/WORLD BY PIXSELL, Facebook
- Advertisement -

Točno 23 godine nakon što je Goran odjahao u tenisku besmrtnost, samo stotinjak metara sjevernije na scenu je stupila – WimbleDonna, pišu Sportske novosti.

Dok je Ivanišević u suzama, prostrt po londonskoj travi, dočekao trijumf protiv Patricka Raftera u finalu 2001., emocijama se nije mogla othrvati niti Donna Vekić, koja je u utorak s blagim začinom drame projurila do polufinala najstarijeg turnira na svijetu, njenog prvog na Grand Slamovima. Nakon što je iz All England Cluba ispratila Xiyu Wang, Eriku Andreevu, Dajanu Jastremsku i Paulu Badosu, 28-godišnja Osječanka isti je recept skuhala i za Lulu Sun.

Iako je Novozelanđanka hrvatske krvi, koja je od rođenja nosila ime Lucija Radovčić, do utorka ispisivala stranice svoje londonske bajke, Vekić je s 5:7, 6:4, 6:1, za malo više od dva sata igre, okončala njenu ovogodišnju avanturu na Wimbledonu.

Svaki udarac pomno su pratili Nikola Horvat iz Čakovca i Pam Shriver, tandem iz Donninog stožera, od kojih joj je potonja, koja je u ulozi savjetnice i mentorice, iz prve ruke mogla otkriti formulu za put prema polufinalu Wimbledona, s obzirom na to da ga je igrala triput u karijeri, 80-ih godina prošlog stoljeća.

Cijeli članak pročitajte klikom ovdje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još