MURSKO SREDIŠĆE

Zlatko Breglec i američki staford Ben vole se javno!

staford

Sreli smo ih u središtu Murskog Središća u redovitoj šetnji. Nerazdvojni par Zlatko Breglec i njegov četveronožni ljubimac američki staford Ben. Zlatko je strastveni lovac, vlasnik lovačkog psa, no ima i psa za „štimanje“, a to je upravo ovaj ljepotan.

– Prekrasan pas po svim karakteristikama, ali na žalost zbog svog temperamenta, a u krivim rukama, postao je omražen kod većine ljudi – pojašnjava Zlatko i dodaje kako sa svojim primjerom i promocijom ove pasmine želi pokazati ljudima stvarnu sliku ovog ljepotana.

Inače, Zlatko je strastveni lovac s 30-godišnjim stažom i vrsni je poznavatelj karakteristika većine lovačkih pasa i predsjednik je izuzetno uspješnog LD „Mursko Središće“. Uz to Zlatko nam je rekao kako su on i Ben slavljenici. Zlatku je 62. , a Benu 6. rođendan. Usput nam je ispričao priču o Benu koji je ovamo došao iz Sukušana.

– Njegov prethodnik u našoj kući je bio iste pasmine, nažalost stradao je pod kotačima automobila. Dugo smo žalovali. Sa suprugom Marijanom smo „njuškali” po internetu i pronašli jedno leglo s takvom pasminom u Sukušanu na otoku Braču. Otišli smo tamo. Vlasnik je imao još dva štenca, crnog i ovog sivo-smeđeg u kojeg se supruga na prvi pogled zaljubila, a i on u nju. Vlasnik je rekao kako štene nije za prodaju jer si je ostavio za sebe. Supruga je bila uporna, što nas je kod formiranja konačne cijene štene koštalo 100 eura više. Nema veze – priča Zlatko kroz smijeh. i dodaje:

– Kada je imao godinu dana na moj Facebook mi je stigla čestitka u kojoj je stajalo: “Sretan rođendan Tebi i Tvom ljubimcu. Živite dugo!”. Tako sam ustvari saznao točan datum kada je Ben ugledao svijet – rekao je Zlatko i dodao kako će slaviti zajedno u krugu obitelji.

Najnovije vijesti

Pročitajte više