DOLAZI I MARIJA JAMBROŠIĆ

Željko Thes priprema koncert vlastitih duhovnih pjesama za Porcijunkulovo u samostanskom vrtu!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Pripreme za Porcijunkulovo, najveću turističko-vjersku priredbu u Čakovcu, u punom su jeku.

Osim bogatim svjetovnim programom, blagdan Gospe od Anđela svečano i tradicionalno se obilježava i u franjevačkoj Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu. Na sam blagdan, svečano euharistijsko slavlje u petak, 2. kolovoza, u 10 sati predslavi varaždinski biskup Bože Radoš. Pola sata prije mise kreće tradicionalna procesija od od središnjeg gradskog Trga Republike.

Za proslavu Gospe od Anđela – Porcijunkule, uoči 2. kolovoza Župa sv. Nikole biskupa se pripravlja i trodnevnicom, a predvodit će je fra Siniša Pucić, OFM.

U privitku ovog priloga objavljujemo i detaljan program trodnevnice i raspored misa na blagdan Gospe od Anđela, na kojem je vidno istaknut i koncert duhovnih pjesama Željka Thesa i njegovih gostiju u samostanskom dvorištu.

Kompozitor, tekstopisac, aranžer i kantautor, Željko Thes iz Čakovca, dosad je imao nekoliko koncerata duhovnih pjesama čiji je on autor. Thes je bio član legendarne grupe “Demoni” i autor je svih njihovih hitova poznatih širom regije, kao što su “Ti i ja”, “Zadnja noć” i drugih. Već duže vrijeme piše i sklada duhovne pjesme, koje su trajno zabilježene na nekoliko CD-a.

Koncerti će biti održan u četvrtak, 1. kolovoza, poslije svete mise u 18.30 sati i blagoslova trudnica i obitelji željnih potomstva.

Uz Željka Thesa, na koncertu će nastupiti i njegova kolegica Marija Kupper Jambrošić i otpjevati nekoliko pjesama. Mariju i Željka snimili smo u čakovečkom Castellumu u dogovoru oko nastupa. Kažu da pripremaju nešto lijepo, primjereno blagdanu.

Vjerujemo! I vidimo se!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još