VIŠE SE NEĆE KANDIDIRATI ZA NAČELNIKA

ZDRAVKO MLINARIĆ: Vrijeme je za mlađe, a moju podršku ima Mihael Grbavec

Zdravko Mlinarić načelnik je Općine Vratišinec od 2006.godine. Nakon dužeg razmišljanja u njemu je sazrela odluka da se neće ponovno kandidirati za tu dužnost na predstojećim lokalnim izborima.

-Vrijeme je za mlađe. Već sam i ranije razmišljao da bi u vođenju općine trebalo dati priliku novoj garnituri, a sada i vidim osobu koja bi mogla vrlo dobro obavljati ovaj posao. Radi se o Mihaelu Grbavcu, dosadašnjem predsjedniku Općinskog vijeća Općine Vratišinec koji će na predstojećim izborima imati moju punu podršku, jasno iskazuje svoje preferencije Mlinarić.

Jeste li zadovoljni onime što ostaje iza vas?

-Zadovoljan sam time što smo svake godine, u pravilu, ostvarili najmanje dvije kapitalne investicije. Pri tome smo vodili računa da se što više novaca pokuša namaknuti od resornih ministarstva i, naravno, europskih fondova. Zahvalan sam na pomoći koju smo u tome imali od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te drugih.

Tako smo prošle godine osigurali 500.000 kuna za uređenje groblja te značajan novac uložili u asfaltiranje prometnica te uređenje kanalizacije i vodovod. Nakon završetka aglomeracije sve ulice i županijske ceste na našem području presvučene su novim slojem asfalta što je rijedak slučaj u cijelom Međimurju. Obnovljena je kompletna javna rasvjeta, uz uvođenje led rasvjete, što je doprinijelo značajnom smanjenju troškova električne energije. Uvedeni su priključci kanalizacije i vode za sva gradilišta te je asfaltirana ulica Ograde.

Nakon požara, uređen je i obnovljen objekt NK Napredak Gornji Kraljevec koji je sada još bolji, ljepši i funkcionalniji nego prije. I na igralištu NK Sokola Vratišinec uredili smo klupske prostorije, svlačionice, prostor za tuširanje, a u tijeku je izrada nove ograde. Sufinancirali smo i nabavku novih dviju kosilica za oba kluba.

Ponosimo se s naša dva DVD-a u Vratišincu i Gornjem Kraljevcu, pa je u Vratišincu izgrađen novi vatrogasni dom s garažama, dok je u Gornjem Kraljevcu dograđen. Nastavili smo i s opremanjem njihovog voznog parka te nabavkom opreme.

Ulagalo se i u dječji vrtić, smješten u općinskim prostorima, gdje je provedeno vanjsko uređenje parkirališta, postavljena nova ograda i obnovljeno kompletno igralište. Uređena su i dječja igrališta Brodec u Vratišincu te u Remisu i Gornjem Kraljevcu.

Dobili smo potrebnu dokumentaciju i dozvole za izgradnju sportske dvorane kod naše osnovne škole te rekonstrukciju i obnovu mosta Brodec i uređenje prometnice i pješačke staze na tom dijelu mjesta, gdje nam izdašno pomaže i Županijska uprava za ceste.

Jednako je značajno odobrenje resornog ministarstva za povrat 10 hektara državnog zemljišta općini kako bi se započelo uređenje gospodarske zone, koja bi trebala dati dodatni zamah razvoju naše općine.

Sve su to projekti na kojima sam aktivno surađivao s g.Grbavcem i moja je želja da se nastavi putem kojim smo išli i planirani projekti privedu kraju u čemu će imati moju pomoć i punu podršku, poručio je načelnik na odlasku.

Najnovije vijesti

Pročitajte više