SPORTSKA NATJECANJA

Završio i treći vikend Welcome Spring festivala

Završio je i treći vikend Welcome Spring festivala koji je osmišljen kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring svakog vikenda u Ludbreg je donio uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom.

U subotu je u organizaciji Planinarskog društva Ludbreg i Grada Ludbreg održan prvi planinarski pohod do Kalnika.

Riječ je o aktivnosti koja predstavlja početak povezivanja Grada Ludbrega s Općinom Kalnik.

– Zajedno s Općinom Kalnik krenuli smo u povezivanje Ludbrega i Kalnika planinarskim stazama. Za vrijeme lockdowna svi oni koji su u stanovima pronašli su svoja dvorišta na planinarskim stazama, u parkovima, na Otoku mladosti, u šumama oko Ludbrega, u vinogradima. Željeli bismo tu priču koju je pokrenula ova pandemija iskoristi u našu korist i pretvoriti to u jedan od turistički potencijala grada Ludbrega – ističe gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.

Stazu dugu 30 kilometara prošlo je sedamdesetak planinara, a početna točka bio je Trg Svetog Trojstva.

Druga subotnja aktivnost koja se održala na Otoku mladosti bila je orijentacijsko trčanje. Zamišljeno je bilo kao prezentacija outdoor sportova orijentacijskog trčanja i radio orijentacije, a koliko je uspješno bilo dovoljno govori činjenica da se odmah krenulo s razmišljanjima o novim terminima i stazama.

Orijentacijsko trčanje je moderan sport za čitave obitelji i za pojedince svih uzrasta, a radio-orijentaciju ne moramo posebno opisivati jer ima značajno ime u Ludbregu već desetljećima. Jučerašnja subota to je samo potvrdila jer su brojne obitelji iskoristile priliku da se okušaju u tom zanimljivom sportu.

Grad Ludbreg organizirao je prezentaciju orijentacijskog trčanja i radio-orijentacije (popularno znano kao radio-goniometrija) uz potporu OK Varaždin, Planinarsko društvo MIV Varaždin i Radio-klub Ludbreg.

Tradicionalna cestovna utrka Ludbreg Centrum mundi održana je 21. ožujka u sklopu Welcome spring festivala. Ove godine za utrku je pristiglo preko 300 prijava, no na kraju je utrku trčalo 250 trkača i trkačica. Start i cilj bili su na Trgu Svetog Trojstva, a trčale su se dvije utrke – ona na 10 kilometara i ona na 2 500 metara za građane i rekreativce, a treba napomenuti da su se na utrci natjecale i osobe u invalidskim kolicima i to u dvije kategorije, ona s asistentom i bez asistenta.

Rezultate možete provjeriti na internetskoj stranici www.stotinka.hr.

Najnovije vijesti

Pročitajte više