JOŠ MALO PA GOTOVO

Završetak uređenja prometnice kroz Štefanec očekuje se krajem svibnja

Gužve koje se, posljednjih mjeseci, stvaraju na ulazu u Štefanec uskoro bi trebale biti stvar prošlosti. Kako doznajemo od zamjenika čakovečkog gradonačelnika Maria Medveda uređenje prometnice kroz to gradsko naselje trebalo bi završiti do kraja svibnja.

Uređenje ove dionice dio je projekta rekonstrukcije državne ceste D3 na pravcima Štefanec – Mala Subotica i Palovec – Donji Pustakovec. Ti su radovi, ukupne vrijednosti oko 30 milijuna kuna, započeli početkom prošle godine te, između ostaloga, predviđaju izgradnju obostranih pješačko-biciklističkih staza na spomenutim pravcima. Iako je predviđeni rok završetka radova 30 mjeseci, očekuje se da će sve biti završeno tijekom ljeta.

U samom Štefancu, osim obnove prometnice i izgradnju pješačko-bisicklističkih staza, Međimurske vode su u suradnji s Gradom Čakovcem je, provele kompletnu rekonstrukciju vodovoda sa svim priključcima za objekte uz državnu cestu u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna. Zajedno s HEP-om Grad Čakovec sufinancirao je i rekonstrukciju niskonaponske mreže i javne rasvjete u što je uloženo 180 tisuća kuna.

-Grad Čakovec dao je veliki doprinos ovom važnom projektu na kojem smo surađivali s Hrvatskim cestama. Osim što će se njime južna zaobilaznica Grada Čakovca povezati pješačko-biciklističkim stazama s Malom Suboticom, koje se potom nastavljaju prema donjem Međimurju, uredit će se i značajan dio infrastrukture u Štefancu, naglasio je Mario Medved.

Dobra vijest za vozače koji često prolaze kroz Štefanec je i to da se, nakon postavljanja nosivog sloja, sredinom svibnja planira povući fini sloj asfalta. Tako bi cesta mogla biti u potpunosti otvorena za promet krajem svibnja, pa će i mještani Štefanca zasigurno odahnuti od gužvi koje su mjesecima dio njihove svakodnevice.

Najnovije vijesti

Pročitajte više