LJUBAV JE NA SELU, ALI ZEMLJOPIS NIJE

Zašto se zagorski tudum miješa s nagrađivanim međimurskim vinima?

Sinoć je započela 13.sezona RTL-ovog showa “Ljubav je na selu”. Među 11 prijavljenih kandidata bio je i naš Zoran Mudri iz Macinca koji, nažalost, zbog premalog broja pisama nije prošao među šestoro onih koje ćemo gledati do kraja emisije. Nadamo se daje Zoran, ipak, u dva primljena pisma i kontaktima preko društvenih mreža pronašao ono što traži.

Nije nam namjera raspravljati o tome gledate li ovakve emisije, niti o Zoranovim motivima za prijavu ili je li Anita Martinović bolja ili lošija od Marijane Batinić. Samo skrenuti pažnju na jedan detalj koji je mogao zapeti za oko i uho gledateljima iz Međimurja.

Ugodno iznenađenje bila je lokacija na kojoj će se odvijati početno druženje kandidata. Iako je u emisiji rečeno tek da se nalazi u Donjem Vidovcu kod Preloga, iz kadrova je bilo jasno da se radi o tamošnjem Hotelu “Golf”. Poznati po međimurskoj gostoljubivosti i svojim su gostima iz “Ljubavi na selu” pripremili okrijepu i osvježenje.

Prva dva kandidata stigla su iz Dalmacije i,nakon dužeg puta, rado si natočili vino koje ih je čekalo na stolu. Čašu dobrog vina nije odbio ni Neven Landek (26) iz Opatinca kod Ivanić-grada, ali njegov komentar nas je neugodno iznenadio.

-Rade i Dalmatinci isto vino, samo zagorsko vino je vjerojatno ljepše. Jer Zagorci su poznati po vinarijama, rekao je Neven.

Budući da nije baš rječit pomislili smo da se zabunio, ali riječi sljedećeg kandidata bile su slične. Bio je to Jurica Živoder (29) iz Pokleka kod Samobora.

-Nisu zagorska vina kao nekad. Nema onog njihovog tuduma, ispalio je bez pardona Jurica.

Teško je reći imaju li spomenuta dvojica kandidata više problema sa zemljopisnom ili vinskom kartom Hrvatske, ali, blago rečeno, čudi da ih produkcija emisije nije upozorila gdje se nalaze i što piju. Govoriti o zagorskom tudumu u kraju čija se vina mogu pohvaliti brojnim Decanterima s najprestižnijeg vinskog festivala zasigurno baš i nije muzika za naše osjetljive lokalpatriotske uši. Nadamo se da će dečki, ipak, do slijedeće emisije dobiti barem kratku poduku o enološkim kvalitetama kraja u kojem se nalaze.

Najnovije vijesti

Pročitajte više