ZA VEĆU SIGURNOST

Započinje osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica

Autor: PU međimurska Foto/Video: PU međimurska
- Advertisement -

Ovoga tjedna Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec započinje s provođenjem preventivno-edukativne akcije osposobljavanja pripadnika Školskih prometnih jedinica.

Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije, provest će se danas (utorak) i sutra (srijeda), 2. i 3. travnja od 8 do 11 sati.

Tridesetak pripadnika školskih prometnih jedinica, osposobljava se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima, i to najprije teoretski te potom praktično na prigodnom poligonu.

Osposobljavanje iz područja prometnih pravila, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu provest će se u prostorijama Auto kluba Čakovec, dok će se praktične vježbe odraditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu u Športskoj ulici.

U provođenje obuke pripadnika školskih prometnih jedinica uključit će se i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije koji će za djecu osigurati reflektirajuće prsluke, dok će Auto klub Čakovec osigurati okrjepu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još