IZNENAĐENJE ZA GABRIELU

Rođendan u društvu pjevačke i glumačke zvijezde iz filma “Tko pjeva zlo ne misli”

Glavna fotka

Poklon koji su za njen 23.rođendan mladoj sopranistici Gabrieli Hrženjak darovali prijatelji bio je uistinu originalan i poseban, jer je upoznala opernu divu zbog koje se počela baviti pjevanjem i klasičnom glazbom.

Naime, zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište organiziralo je humanitarnu akciju Kazalište sa srcem. Cilj akcije bio je popravak bronhoskopa Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak koji se tijekom mjesečnih pretraga koristi više od 100 puta te je esencijalan za pulmološki odjel bolnice u Petrinji. Zbog toga se, od 1.ožujka, svakoga dana na Facebook stranici HNK licitiralo za jednu od 20 poznatih osoba s kojom su ljubitelji kazališta mogli pogledati predstavu Revizor te ujedno pomoći u obnovi uređaja petrinjske pulmologije. Među poznatima su bili umjetnici, sportaši, novinari, glumci i medijske zvijezde pa su tako u društvu svojih obožavatelja humanitaraca predstavu pogledali: Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Mirjana Bohanec-Vidović, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish i Nikola Plečko (Nik Titanik).

Budući da je Gabriela, čakovečkoj javnosti poznata i kao nekadašnja pjevačica grupe Genova te sudionica RTL-ovog showa Zvijezde, studentica četvrte godine solo-pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu njezini su je prijatelji iznenadili uključivši se u ovu akciju i darujući joj posjet predstavi u društvu Mirjane Bohanec-Vidović. Radi se o legendarnoj zagrebačkoj sopranistici koju najšira javnost pamti po nezaboravnoj ulozi u kultnom filmu “Tko pjeva zlo ne misli”.

Kako je gospođa Bohnec-Vidović čitav život provela kao članica ansambla Opere HNK-a Zagreb, uz povremene nastupe i u bečkoj operi, bilo je mnogo zajedničkih tema za razgovor, pa je večer Gabrieli prošla u trenutku.

-Predivno je bilo, ekipa me stvarno iznenadila s ovim poklonom i baš se pogodilo da ova predstava bude točno na moj rođendan te da na nju odem s divom koja je ustvari i jedan od razloga zašto sam počela pjevati klasiku. Dodatno me raduje što je sve skupa imalo humanitarnu notu tako da sam još sam uvijek pod dojmom ovog druženja i sigurno ću ovaj ‘dejt’ pamtiti cijeli život, prenijela nam je svoja iskustva Gabriela.

Najnovije vijesti

Pročitajte više