PROMOCIJA PRVE PJESME

„Zafrkancija“ već vozi sto na sat

Popularni međimurski band „Atomi“, koji djeluje već 17 godina, jučer je promovirao svoju prvu pjesmu „Zafrkancija“. Tekst pjesme potpisuje Srećko Krištofić – Srejo, koji je s dečkima iz benda „odgovoran“ i za glazbu. U video spotu zapaženu ulogu dobio je i poznati komičar Aleksandar Lazić, dok su veliki doprinos snimanju spota dali Žan Novosel i Hrvoje Oreški.

Jučerašnja promocija u Pizzeriji Šut Nedelišće protekla je u opuštenoj atmosferi kojom je i obilježena sama pjesma. Mario Štebih iz „Atoma“ kratko nas je upoznao s poviješću i postavom benda.

-Djelujemo već 17 godina, nastupajući uglavnom na raznim feštama, proslavama, svadbama i slično. Uz mene na bubnjevima, brat Marko svira gitaru i trubu, Tomica Grabar svira klavijature i harmoniku, Nino Novak je na gitari i saksofonu, a tu je i naš vokal i basist Dražen Oroš, nabraja Mario koji nam je opisao i kako je pjesma nastala.

-Pjesma je, kao što i naslov govori, nastala iz čiste zafrkancije. Srejo nam je jedne večeri upao na probu i rekao da ima pjesmu za nas, pa smo u prvi tren mislili da se šali, ali onda smo se prihvatili posla To nam je poticaj da pokušamo nastaviti tim putem i probamo napraviti nešto novo, kaže Mario koji je svoj glazbeni gen, baš kao i brat Marko naslijedio od oca Ivice.

Sve poznatiji komičar Aleksandar Lazić također je sudjelovao u snimanju spota, pa smo ga pitali kako je završio u njemu.

-Opće ne znam gde su mene našli. Trebali su valjda nekakvoga pozitivnog luđaka kakvi su i oni sami. Zato nam je, valjda, suradnja bila tako vrhunska. Slagali smo se u svemu, od pijače do muzike i zafrkancije, odgovara u prepoznatljivom stilu popularni Aleks.

Autora pjesme Srećka Krištofića pitali smo kada je nastala „Zafrkancija“?

-Za dobro jutro, uz široki osmijeh odgovara Srejo koji je nedavno za „Noćnu smjenu“ napisao i „Namigušu“.

-Tražio sam mlade ljude koji bi to mogli otpjevati i prenijeti tu atmosferu, taj ska ritam na kojem pjesma počiva, pa su se „Atomi“ nekako prirodno nametnuli. Pozitivni su, uvijek nasmiješeni i pršte od energije. Drago mi je što na čakovečkoj i međimurskoj sceni ima bendova koji su spremni upustiti se u ovakvu avantaru, jer ovo nije bila šala i, kad pogledate spot, vidjet ćete da je sve profesionalno odrađeno. Mislim da je pjesma dobra i daj Bože da se zavrti, nada se Krištofić.

Osim na YouTube kanalu „Atoma“ pjesmu „Zafrkancija“ uskoro ćete zasigurno čuti i u programu lokalnih radijskih postaja, a spot možete pogledati i OVDJE.

Najnovije vijesti

Pročitajte više