INFORMIRANJE U OPĆINI KOTORIBA

Za Uskrs 117. broj Kotoripskog vjesnika

Uoči Uskrsa iz tiska će izaći 117. broj općinskog informativnog glasila Kotoripski vjesnik. Obradit će sve općinske teme i teme vezane za ljude i događaje od božićno-novogodišnjeg broja pa do sredine ožujka.
Kotoripski vjesnik je najdugovječnije općinsko glasilo na ovim prostorima i u prosincu ove godine obilježit će 35-tu obljetnicu svog kontinuiranog izlaženja.

Riječ, dvije o glasilo. Pokrenula ga je 1986. godine ondašnja Mjesna zajednica Kotoriba s ciljem da sa svojim radom i novostima u Kotoribi što cjelovitije upozna sumještane, pa je glasilo dobivalo svako domaćinstvo besplatno. I ako je vrijeme interneta i Općina ima njegove stranice Kotoripski vjesnik i dalje živi. Izlazi tri puta godišnje uz prigode, Uskrsa Dana Općine i uz božićno -novogodišnje blagdane i dalje ga svako kotoripsko domaćinstvo dobiva besplatno, a valja istaknuti da glasilo odlazi i na adrese zainteresiranih Kotoripčana širom Hrvatske i u inozemstvu.

Kotoripski vjesnik je nagrađen Plaketom Kotoribe, a na fotografiji su njegovi najdugovječniji suradnici: Mario Friščić, Alen Fuš i Mladen Grubić (sjede s lijeva), te Đuro Lovnički i Dobriša Habuš (stoje s lijeva). Na pripremi i izradi glasila mijenjali su se ljudi i tvrtke. Najdulje s glasilom živi potpisnik ovih redaka koji mu je bio i prvi urednik. U početku se glasilo oblikovalo i tiskalo u TIZ Zrinski Čakovec te u još dvije, tri međimurske tiskarske kuće, a u posljednjih desetak godina to izuzetno uspješno radi tvrtka L.Press j.d.o.o. iz Koprivnice.

Broj čija je naslovnica na fotografiji su uredili: Roberto Ujlaki, v. d. glavnog urednika, Mladen Grubić, Dario Hrašćanec, Karolina Bajkovec-Horvat i Alen Fuš. Lektor glasila je Mario Friščić, a autori fotografija su bili, kao i ostalom danas, Marko Habuš, Marijan Kovač i Alen Fuš. Za izdavača je potpisan Ljubomir Grgec. Glasilo se danas tiska u nakladi od 1.100 primjeraka.

Najnovije vijesti

Pročitajte više