ZA UREĐENJE STANA, ZA KUPNJU I UREĐENJE GRADILIŠTA...

Vrijedan projekt! Općina Štrigova za mlade osigurala 74.325 eura

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Upravo je Općina Štrigova dodijelila je 23 nova poticaja za ostanak mladih na području svoje općine.

Poticaji su dodijeljeni, odnosno razvrstani u tri kategorije, za uređenje stana, za kupnju i uređenje gradilišta te za obnovu stare kuće.

Za ovu namjenu Općina Štrigova u proračunu je osigurala i na račune podnositelja zahtjeva će uplatiti ukupno 74.325 eura, a ovim poticajima jasno potvrđuje koliko joj znači da što više mladih ostane na ‘domaji’, gdje skoro svi oni žive od svojeg djetinjstva.

Vrlo je zanimljiv podatak i koji općinske čelnike veseli što je 12 mladih poticaje zatražilo i naravno sada dobilo za uređenje starih kuća, za što pojedinačni poticaj iznosi 3.982 eura. Za uređenje stana dodijeljeno je 1.990 eura, a za kupnju i uređenje gradilišta 2.654 eura.

Ovom dodjelom poticaja samo je nastavljen projekt ‘ Ostani ovdje i dođi živjeti u Štrigovi’ kojeg je osmislio općinski načelnik Stanislav Rebernik, a podržalo Općinsko vijeće Štrigove, te je već u prvoj godini 2021. mladima dodijeljeno ondašnjih 400 tisuća kuna. Ako bi danas kuna bila platežno sredstvo iznos ovih poticaja je 560 tisuća kuna.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još