KAŽNJEN S 18.000 KUNA

Vozio bez položenog ispita i pod utjecajem alkohola, pa uhićen i priveden

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako doznajemo od Policijske uprave međimurske, jučer, 15. ožujka 2021. godine u 19 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, vozač Audija 80, čakovečkih registarskih oznaka, odbio je postupiti prema upućenim znakovima policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec (svjetlosni i zvučni znaci na vozilu te „stop“ palica) te je naknadno zaustavljen. Provjerama je utvrđeno kako je Audijem upravljao 57-godišnjak bez položenog vozačkog ispita. Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 57-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 18.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od sedam mjeseci.

– I ovaj događaj dobar je povod da ponovno upozorimo sve vozače na odredbu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem koje se vozaču koji je proglašen krivim pravomoćnom odlukom o prekršaju, u odgovarajuću evidenciju upisuju negativni prekršajni bodovi. Usprkos činjenici da u opisanom slučaju 57-godišnjak nema položeni vozački ispit, nakon pravomoćnosti odluka o počinjenim prekršajima, u evidenciju će se se upisati 15 negativnih bodova – stoji u policijskom priopćenju.

Najnovije vijesti

Pročitajte više