'MEĐIMURSKI SLATKIŠI'

Volonteri u parku sutra obilježavaju Dan šećerne bolesti

Autor: ZSU Čakovca Foto/Video: ZSU Čakovca
- Advertisement -

Druga subota u mjesecu već je nekoliko godina u čakovečkom Perivoju Zrinski rezervirana za aktivnost ‘Volonteri u parku‘ u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“.

Aktivnost na području Međimurja provode Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s brojnim međimurskim udrugama. Ove subote 14. svibnja partner će im biti Udruga djece oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec „Međimurski slatkiši“ te će se obilježiti Hrvatski dan šećerne bolesti.

Članovi Međimurskih slatkiša će tako od 9:30 do 12:00 na štandu na Trgu Republike će mjeriti glukozu (šećer) u krvi i krvni tlak te ih pomoću promotivnih materijala informirati o važnosti dobre kontrole bolesti.

– Želimo skrenuti pažnju javnosti i podići svjesnost građana o šećernoj bolesti – izjavila je tajnica “Međimurskih slatkiša” Suzana Mutvar.

Suzana Mutvar

Jedna od najbolji prevencija dijabetesa je redovita fizička aktivnost, a nju će u dijelu Perivoja Zrinski između Trga Republike i parkirališta kod bivšeg MTČ-a provesti Volonteri u parku. Ove subote volontirat će polaznici programa za osposobljavanje voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti koji se se ovih dana u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije organizira u Čakovcu.

– Ovo će im biti odlična prilika da primjene naučeno i u praksi vide kako se organizira event, posebice onaj koji je namijenjen širokoj skupini građana, od najmlađih do najstarijih – rekao je tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i koordinator aktivnosti Volonteri u parku za Međimursku županiju Tomica Jakopec.

Neizostavan dio obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti bit će plavi baloni, simbol borbe protiv dijabetesa, a tijekom večeri čakovečki Dom sindikata bit će osvijetljen plavom bojom kao podrška svim oboljelima od šećerne bolesti.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

‘Žibeki’ posjetili policijsku upravu međimursku

U sportskoj dvorani i dvorištu policijske uprave mališani su...

Utrka Grada Čakovca održat će se tek narednog tjedna

Utrka Grada Čakovca koja se trebala održati danas s...

Pohvale koje gode, ali strpljenja…

- Medjimurski.hr i autor priloga Mladen Grubić, a čini...