IDUĆI TJEDAN PRIVREMENA OBUSTAVA

Višnja Smilović: Želite li se cijepiti AstraZenecom bez najave dođite još danas i sutra

Do kraja ovog tjedna u Međimurju bi, barem jednom dozom, moglo biti cijepljeno preko 40 posto starijih od 18 godina, najavila je danas na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite MŽ dr.med. Višnja Smilović, Voditeljica epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo MŽ.

-Ono što je bilo jako dobro prihvaćeno u našoj županiji je cijepljenje AstraZenecom bez najave. Nažalost, idućeg tjedna dobivamo samo 500 doza AstraZenece  tako da privremeno moramo obustaviti cijepljenje osoba bez najave. Zato pozivam sve zainteresirane da se, bez najave, AstraZenecom dođu cijepiti još danas i sutra, jer slijedeći tjedan taj dio privremeno obustavljamo dok ne dobijemo veće količine tog cjepiva. Dozama koje su nam još na raspolaganju građane ćemo cijepiti danas i sutra od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec te sutra od 9 do 13 sati u prostorijama zavoda.

Tražili smo pojašnjenje od Zavoda za javno zdravstvo i rečeno nam je da će većina spomenutog cjepiva slijedećeg tjedna biti poslano u primorske županije zbog toga da se tamo poveća procjepljivanje radi turističke sezone. Zato količine AstraZenece kojima raspolažemo moramo čuvati za cijepljenje naših sugrađana koji dolaze temeljem poziva. S redovnim cijepljenjem, po pozivu, neće biti problema, jer imamo dovoljne količine Pfizera i Moderne, a ako netko ne dođe ili uspijemo izvući koju dozu viška tada ćemo cijepiti i one koji dođu nenajavljeni, ali na to se ne može računati sa sigurnošću, rekla je Smilović.

Najnovije vijesti

Pročitajte više